Je li istina da su muškarci promiskuitetni?

tačno.net
Autor 8.1.2013. u 19:51

Je li istina da su muškarci promiskuitetni?

Čini se da je mnogo toga što se priča o muškarcima zapravo zabluda koja nema nikakvo uporište u stvarnom životu

‘Dečki samo žele seks i ne zanimaju ih veze. Muškarci su igrači.’ To su samo neka od uvriježenih vjerovanja vezanih uz muškarce koja Andrew Smiler, autor knjige ‘Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the promiscuous young male’, naziva stereotipima. Smiler nudi i pojašnjenja svojih stavova.

Masovni mediji propagiraju ‘igrače’
Razlog: Muškarci koji odgovaraju postojećim idejama o muškoj seksualnosti uvijek su rado gledani, pa su zato i česta pojava u medijima.
Zašto je to stereotip? Ako obratite pozornost, ti su muškarci zapravo rijetkost. U jednoj seriji imate jednog igrača i mnoštvo drugih muškaraca. Primjerice, imate Barneyja u seriji ‘Kako sam upoznao vašu majku’, ali su svi ostali muški likovi potpuno normalni muškarci. To je dobar omjer jer tako je i u životu.

Varanje
Razlog: Muškarci češće imaju izvanbračne afere.
Zašto je to stereotip? Zato što muškarci češće imaju jednokratan izvanbračni seks, a ne afere u smislu dugih ljubavnih veza. Istina je da muškarci drugačije doživljavaju seks od žena i jasno ga mogu odvojiti od ljubavi. Puno više muškaraca ne vara nego što vara, a ljubav prema njihovim ženama je neupitna. Dakle, oni koji njeguju prave ljubavničke odnose u velikoj su manjini.

Upucavanje ženama
Razlog: Mnoge žene se žale da im se upucavaju oženjeni muškarci.
Zašto je to stereotip? Istina je da postoje muškarci u vezama koji se upucavaju drugim ženama. Jednako tako je i istina da većina njih ne bi nikada išla dalje od verbalnog upucavanja. No, na stranu čak i to – činjenica je zapravo da su ti koji se upucavaju drugim ženama u tolikoj manjini u odnosu na sve druge muškarce da ih apsolutno nije vrijedno spominjati. To je čak potvrđeno i istraživanjima – većina je muškaraca pristojna.

Muškarci se ne mogu promijeniti

Razlog: Muškarca morate prihvatiti takvog kakav je jer se on nikada neće promijeniti.
Zašto je to stereotip? Mnogi muškarci konstantno se mijenjaju baš kao i žene. Odrastaju, preslaguju prioritete, cijene neke nove stvari i neke nove ljude. Mnogi dožive iskustva koja će ih nepovratno promijeniti. Ako se tvrdi da se muškarci ne mijenjaju, onda se to isto može reći i za žene jer smo svi ljudi. Činjenica je da se ljudi ipak mijenjaju, ma koliko to neki nastojali drugačije prezentirati.

Testosteron
Razlog: Testosteron je ‘kriv’ za veliku seksualnu želju muškaraca.
Zašto je to stereotip? Istina je da povećana razina testosterona uzrokuje jači seksualni libido kod muškaraca, ali jedno je libido, a drugo promiskuitet. Unatoč velikoj seksualnoj uzbuđenosti, muškarci neće trčati za svakom suknjom. Ako su u vezi, prakticirat će nešto češći seks s partnericom, a ako nisu – bit će puno solo seksa. I to je češća varijanta nego seks s usputnim ženama.

tačno.net
Autor 8.1.2013. u 19:51

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija