Kako ne koristiti Photoshop: Kineska vlada ponovo se osramotila očajnom fotomontažom

tačno.net
Autor 31.10.2013. u 13:51

Kako ne koristiti Photoshop: Kineska vlada ponovo se osramotila očajnom fotomontažom

Kineska vlada trenutno se svim silama trudi popraviti svoj imidž nakon serije skandala povezanih s korupcijom.

U svojim nastojanjima da se svide građanima, objavili su i fotografiju četiri političara koji su posjetili 103-godišnju staricu Cheng Yanchun u njezinom domu. Ispod fotografije je pisalo: “Ljubav i briga za starije kineska je tradicija koju njegujemo. I oni bi trebali osjetiti toplinu vlade i partije”.

No, njihova im se toplina i briga obila o glavu zahvaljujući groznoj montaži na kojoj starica izgleda poput lutke, a najviše kritika dobili su od sve glasnije zajednice korisnika društvene mreže Weibo.

“Ekipa zadužena za propagandu nema mozga i vjerojatno će ostati bez posla, baš kao i ovi političari”, napisao je jedan korisnik, a drugi dodaje: “Ova fotografija pokazuje koliko su vođe udaljenje od običnih ljudi u očima vladinih dužnosnika. Ovo je tako tužno i deprimirajuće”.

Čak su se i mediji negativno osvrnuli na ovu fotografiju, a iz vlade poručuju kako je do greške došlo zbog rasporeda u sobi koji nije dopuštao da dužnosnici i starica završe u istom kadru.

“Ispričavamo se svima zbog toga što se dogodilo. Ovo će nam pomoći da ubuduće ne činimo iste greške”, poručuju iz vlade, a nakon svega poslali su i novu fotografiju.

Ovo nije prvi put da se vlada osramotila. Naime, prošle godine objavili su podjednako lošu montažu vladinih dužnosnika na otvorenju nove prometnice.

Naravno, i ovaj je propust postao pravi hit na društvenim mrežama pa su se ubrzo pojavile i nove i daleko kreativnije montaže.

index.hr

tačno.net
Autor 31.10.2013. u 13:51