Kako spavate, tako se i volite

tačno.net
Autor 16.5.2013. u 13:15

Kako spavate, tako se i volite

Položaj u kome spavate s partnerom može da vam otkrije kakav ste zapravo par, tvrdi Kriten Vok, američki psiholog.

U OBLIKU KAŠIKE 

Ovdje postoje dvije različite varijante – muškarac je okrenut suprotno od partnerke, a ona se nježno pripija uz njegovo tijelo. To znači da on želi odstojanje, ali mu ona ne dozvoljava. Ali može da znači i da je ona dominantna u vezi i da joj on prepušta tu ulogu. Međutim, ako žena okreće leđa partneru, to znači da je potčinjena muškarcu. Ako par redovno mijenja položaj, onda se radi o ravnopravnim odnosima.

POLOŽAJ VAGE

Par leži na strani dodirujući se leđima i zadnjicama. Za naučnike je ovo jasno: oboje vole intimnost, ali su i nezavisni. Ako u položaju vage uopšte i nema dodirivanja, onda je to znak za napetost u vezi.

LjUBAVNI ČVOR 

I muškarac i žena leže na leđima i zagrljeni su. Ovaj položaj je uglavnom svojstven tek zaljubljenim parovima. Međutim, ako vi ovaj položaj praktikujete, i dalje to znači da u vašoj vezi sve savršeno funkcioniše.

ANĐEO ČUVAR 

Muškarac leži na leđima, a žena je na njegovim grudima. Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju veliko povjerenje jedno u drugo.

MAKAZE

Svako leži na svojoj strani i dodiruju se koljenima, butinama, rukama ili dlanovima. Stručnjaci kažu da ovo pokazuje da oba partnera zapravo ne žele čvrsto da se vezuju. Zapravo, postoji mogućnost da ni jedno ni drugo ne znaju da li zaista žele da budu zajedno.

SVAKO NA SVOJOJ STRANI 

On leži na lijevoj strani, ona na desnoj i ne dodiruju se. Ova poza ne znači automatski da se par više ne razumije, već ukazuje na tolerantnost i želju da onom drugom priuštite udobno spavanje.

tačno.net
Autor 16.5.2013. u 13:15

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija