Kia Pro Cee’d GT – novi rival Golfa GTI

tačno.net
Autor 4.2.2013. u 10:53

Kia Pro Cee’d GT – novi rival Golfa GTI

Južnokorejska Kia sprema novi žestoki hečbek, zasnovan na Pro Cee’du, koji će za glavnog rivala na tržištu imati Golf GTI. Iako predstavlja trovratnu varijantu regularnog modela, više zajedničkog ima sa sportskijim Hyundai Velosterom.
Žestoki hečbek je dizajniran specijalno za evropsko tržište, mada bi neke njegove komponente mogle da se nađu i na snažnijim verzijama modela prisutnih i na drugim kontinentima.
Pod haubom modela, koji nosi nazib Pro Cee’d GT, se nalazi 1,6-litarski četvorocilindarski agregat sa direktnim ubrizgavanjem, sa 201 KS i 265 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim prenosom.
Bez obzira na izbor prenosa, Pro Cee’d GT do “stotke” ubrzava za 7,2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 210 km/h.
Kako bi izdržao dodatnu snagu, automobil je dobio nove kočnice, koje karakterišu jarko crvene kočione čeljusti. Ogibljenje je prilagođeno sportskom mentalitetu novog modela, tu su i 18-inčne aluminijumske felne. Crveni elementi su prisutni i branicima, kao i veći usisnici za vazduh i nova LED dnevna svetla.
Enterijerom dominiraju Recaro sportska sedišta, aluminijumske papučice i koža.
Premijera Kije Pro Cee’d GT zakazana je za martovski sajam automobila u Ženevi, a kada se nedugo zatim nađe na tržištu, očekivana cena će biti oko 25.000 evra.
tačno.net
Autor 4.2.2013. u 10:53