Milan Vukmirovic za “Chevignon“

Autor 25.10.2011. u 19:49

Milan Vukmirovic za “Chevignon“

Poznati francuski fotograf, izdavač i modni dizajner, Milan Vukmirovic je rođen u Chantilly kod Pariza, 1970. godine. Suosnivač poznatog branda – butika “Colette”, nekadašnji umjetnički direktor marke “Gucci” i  Jila Sandera, pa  “Trussardija”, izdavač čuvenog muškog časopisa “L’Officiel Hommes”, potpisuje novu kolekciju francuske marke iz osamdesetih godina, u vlasništvu grupe “Vivarte”.

Kolekcija je nadahnuta je originalnim “Chevignonom”, a poziva se na orginalni američki sportswear. Linija će se zvati “Chevignon Heritage by Milan Vukmirovic” koju će predstaviti  na slijedećoj manifestciji “Pitti Uomo”, zakazanoj u Firenzi, u siječnju 2012. godine. Potom će je preuzeti “Bread & Butter”. Bit će napravljene četiri ženske i isto toloko muških linija. Ugovor je potpisan za dvije sezone: jesen-zimu 2012/2013. i za ljeto 2013. godine. Linija je upućena kreatorovoj generaciji ali i svima onima koji rado nose “Suvremene modele koji se pozivaju na slavnu prošlost” kako kaže stilist. Cijene će biti skuplje za 30% od uobičajenog “Chevignona”.

Vukmirovic, koji će također ostavriti novu reklamnu kampanju koncepta  kao i shop-in -shops, te kut s posterom, koji će se naći u svim prodavonicama te marke. “Chevignon” već dugo radi na vlastitom pronalaženju, ostvarivanjem historijskih odijevnih predmeta, poput prošivene jakne “Tog’s” sa kojom je, nedavno, osvojio Veliku Britaniju.

To je veliki uspjeh jer se na Otoku prodaje u više brandovskim buticima, kao što su “Harrolds” ili “Selfridges”. Isto je i sa prodajom u Italiji.

“Chevignon” u Francuskoj posjeduje 50 prodavaonica i trgovinskih punktova, a u  inozemstvu 130 prostora, poput španjolskog “El Corte Ingles”. U Južnoj i Latinskoj Americi se njegovi odijevni predmeti mogu nabaviti u pedesetak  trgovinskih centara. Aktualno se ovaj brand ukotvio i u Mexicu pa Rusiji, gdje je otvoreno petnaestak prodavaonica zahvaljujući tamošenjem parteru “Jamilico”. U Hong-Kongu i Macaou marka posjeduje dvadesetak prodajnih prostora, a u Kini postoji četrdesetak shop-in-shops, u velikim  centrima.

 

Autor 25.10.2011. u 19:49