Molitva za zdrav razum političara

tačno.net
Autor 8.2.2014. u 21:03

Molitva za zdrav razum političara

Izvor: BETA

Bratislava – Hrišćanske organizacije u Slovačkoj traže od građana da, umesto da psuju političare, “usvoje” nekog od njih i mole se za njegov zdrav razum.

Ta ponuda je naišla na veliki odziv i više nema “slobodnih” poslanika ni ministara, a za neke od njih moli se i po petoro Slovaka.

Hrišćanska incijativa “Usvoji političara” počela je simbolično s prvim danom nove godine. Građanin na internetu odabere “svog” političara, a zatim se šest meseci redovno moli za njegov zdrav razum i trezvene i mudre odluke.

“Već u prvom satu kampanje registrovalo se 30 ljudi. Ne može se reći za kojeg političara vlada najveće interesovanje, jer se ono stalno menja. Za predsednika Ivana Gašparoviča, premijera Roberta Fica, nekoliko ministara i neke poslanike moli se redovno više od petoro ljudi”, kazao je jedan od organizatora kampanje Eduard Filo iz Saveza hrišćanskih omladinskih društava.

Kampanja pod parolom “Moli se za svog političara da mu Bog da zdrav razum” nastavak je slične iz marta prošle godine, kada se preko 2.500 Slovaka molilo da zemlja na izborima dobije razumnu vladu.

“Želimo da izmolimo za političare mudrost i odgovornost u odlučivanju i to da se zauzmu za zajedničko dobro. Cilj je da se umesto psovanja političara, ljudi radije mole za njih”, kazao je Filo.

Na internet sajtu kampanje neprestano se registruju Slovaci koji bi rado da usvoje svog političara. Za prva četiri dana već ih je nekoliko stotina, tako da su sada na red pored ministara i poslanika stigli i državni sekretari u nekim ministarstvima.

 

tačno.net
Autor 8.2.2014. u 21:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija