Nakon seksa muškarci žele nagradu, a žene biti ‘mažene’

Autor 9.5.2011. u 11:28

Nakon seksa muškarci žele nagradu, a žene biti ‘mažene’

Žene nakon vođenja ljubavi pridaju veliku važnost bliskosti i povezivanju s partnerom, bilo da je riječ o o dugoročnim ili kratkoročnim partnerima. One se tako služe podsvjesnim strategijama motiviranom nagonom za reprodukciju, pa im bliskost i poljupci ukazuju na to da će otvariti duboku vezu s partnerom, koji bi mogao biti otac njihove djece, utvrdila je američka studija.

Muškarci teže nagradi

Muškarci su ti koji iniciraju ljubljenje prije seksa, no nakon seksa skloniji su ponašanju koje psiholozi nazivaju “traženjem nagrade”. Zbog toga ima se javlja želja za jelom, pićem, cigaretom ili snom. Znanstvenici su otkrili da za njih intimni razgovori imaju jednak značaj bez obzira vode li se oni prije ili poslije samog čina, dok žene preferiraju razgovor o samoj vezi prije seksa.

Želja za ljubavlju je univerzalna

I muški i ženski ispitanici u studiji jednaku su važnost pridali izjavama ljubavi nakon seksa, pa tako većina njih od dugoročnog partnera želi čuti “volim te” nakon seksa.

– Brojni elementi samog vođenja ljubavi uvjetovani su našom biološkom prirodom, a oni uključuju ponašanje prije i poslije seksa – smatra voditeljica istraživanja koje je objavljeno u časopisu Journal of Sex Research, dr. Susan Hughes.

Autor 9.5.2011. u 11:28

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija