Nanovo filmski Mušketiri

Autor 15.9.2011. u 16:35

Nanovo filmski Mušketiri

 

 

D’Artagnan, Athos, Aramis i Porthos, poznati galski, kraljevski mušketiri nanovo su u središtu svjetske, filmske aktualnosti pošto Paul W.S Anderson, upravo adaptira njihove avanture za veliki ekran. Filmas upotrebljava najsuvremenije, specijalne efekte i zvučan casting, sa poznatim ljepotanom Orlando Bloomom koji igra Buckinghamskog vojvodu,  zivotnom suputnicom i majkom njegove prve djevojčice Ever, Millom Jovovich, što će interpretirati opasnu Milady te Christophom Waltz, najpozantijim, aktualnim negativcem planetarne sedme umjetnosti, koji će glumiti kontroverznog kardinala Richelieua.

Mušketire će interpretirati Logan Lerman, Luke Evans, Mathhew Macfayden i Ray Stevenson. Vođeni čuvenim geslom:”Jedan za sve, svi za jednoga”, četiri neuništiva junaka ce se morati dobro potruditi da zaustave zlobnike, koji nemaju drugih namjera, nego uništiti Stari kontinent, što im razumjivo neće uspjeti. Reditelj poziva filmofile vidjeti 12 listopada, kako su vječni Mušketiri riješili ovo, uvijek aktualno pitanje.

Slavna kronologija, čiji su autori Auguste Marquet i Alexandre Dumas, najprije je izlazila u nastavcima kao feljton u dnevniku “Vijek”/Le siècle/, između ožujka i srpnja 1844. godine. Zatim je pod nazivom “Tri Musketira”/Les Trois Mousquetaires/, objavljena u obliku historijskog romana kod izdavača “Baudry”, iste godine. J.B Fellens je nanovo izdaje 1846, jednovremeno  i L.P.Dufour, ali s ilustracijama Vivanta Beaucé.

Priča je posvećena dolasku 18 godišnjeg provincijalca d’Artagnana u galsku prijestolnicu, gdje  postaje nerazdvojan sa Athosom, Porthosom i Aramisom, mušketirima Louisa 13. Četiri prijatelja će se najprije suprostaviti  prvom ministru, kardinalu Richelieu i njegovim agentima, posebno grofu od Rocheforta i lijepoj, tajanstvenoj ali opasnoj Milady, da bi spasili čast francuske kraljice Anne od Austrije, koja je bila Španjolka i majka Kralja Sunca, Louisa 14.

 

 

 

Autor 15.9.2011. u 16:35

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija