Naplata poreza Googleu i Facebooku u Francuskoj?

Autor 19.3.2012. u 20:11

Naplata poreza Googleu i Facebooku u Francuskoj?

Sarkozy ističe kako je neprihvatljivo kako velike internetske tvrtke imaju promet od nekoliko milijardi eura u Francuskoj bez da plaćaju porez


Francuski predsjednik, Nicolas Sarkozy, pozvao je francusku vladu da naplati porez velikim internetskim tvrtkama, poput Googlea, Facebooka i Twittera.

Sarkozy ističe kako je neprihvatljivo kako velike internetske tvrtke imaju promet od nekoliko milijardi eura u Francuskoj bez da plaćaju porez. Također je dodao kako bi vlada trebala razmotriti naplaćivanje poreza od prihoda od reklama na Internetu.

Naravno, Google nije osobit sretan ovakvim prijedlogom, te je u svojem komentaru istaknuo kako Internet pruža odličnu priliku za generiranje rasta i poslova u Francuskoj. Također se pozvao na izvještaj prema kojem su internetske tvrtke donijele 60 milijardi eura francuskoj ekonomiji 2009.

Sarkozyjevi komentari dolaze u sklopu priprema za sastanak s osnivačem Twittera, Jackom Dorseyom, koji razmatra postavljanje svojeg europskog središta u Francuskoj. No ikako je Twitter jedna od najpopularnijih društvenih mreža, ne ostvaruje osobito veliku zaradu kao Google i Facebook.

bug.hr

Autor 19.3.2012. u 20:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija