Napuhnuti ste? Isprobajte ljekovite biljke!

Autor 24.5.2011. u 04:15

Napuhnuti ste? Isprobajte ljekovite biljke!

Crijevni plinovi i napuhnutost su iznimno česti simptomi koji nastaju kao posljedica loših prehrambenih navika i nepravilne probave. Srećom, postoje prirodni lijekovi kojima možete spriječiti napuhnutost i buduće “napadaje” neugodnih plinova, kao i ublažiti postojeće simptome.

Đumbir

Ispijanje đumbirovog čaja i konzumacija svježeg đumbirovog korijena su dvije superiorna prirodna lijeka za ublažavanje crijevnih plinova. Malu količinu đumbira (i suhog i svježeg) možete dodati svakodnevnim obrocima. Također možete uzeti čajnu žličicu naribanog svježeg đumbira prije obroka.

Koromač

Možete žvakati njegove sjemenke ili ih zdrobiti pa od njih pripremiti čaj pomoću kipuće vode. Ljekoviti spojevi u spomenutim sjemenkama opuštaju mišiće u probavnom traktu i olakšavaju prolazak zarobljenog plina.

Sjemenke kima

Kako biste unaprijed spriječili napuhnutost i crijevne plinove, predlažemo da svakom obroku dodate sjemenke kima. Ove moćne sjemenke ublažavaju plinove, probavne smetnje i grčeve te potiču pravilnu probavu.

Peršin

Osim što je dekorativan, peršin je i iznimno zdrav za cjelokupan probavni sustav, uključujući napuhnutost i plinove. Možete ga koristiti bilo svježeg ili sušenog kao začin.

Čaj od maslačka

Maslačak ima brojne zdravstvene prednosti. Jedna od njih je i ublažavanje osjećaja nadutosti i plinova. Možete ga pripremiti kao čaj ili ga dodati obrocima kao osušeni začin.


Preuzeto s: Ordinacija.hr

Autor 24.5.2011. u 04:15