Nošenje štikli je poput orgazma

Autor 18.10.2011. u 20:51

Nošenje štikli je poput orgazma

Ali čuveni dizajner obuće, Kristijan Lubutan (Christian Louboutin) veruje da štikle imaju još moćniji uticaj na dame – i na njihov libido.

U intervjuu za The Sunday Times dizajner se prisetio razgovora s jednom francuskom intelektualkom: „Rekla je da je najseksualnija stvar kod visokih potpetica ris stopala, jer je on u istoj toj poziciji kao dok žena doživljava orgazam”.

Tako da, kad stavite stopalo u visoku cipelu, vi zapravo sebe dovodite u moguće orgazmično stanje”.

Foto: christianlouboutin.com
Foto: christianlouboutin.com

Uprkos kreiranju vrtoglavo visokih štikli koje koštaju od nekoliko stotina evra naviše – najprodavanije su one od 15 cm – francuski „obućar” veruje da žene rado podnose bol.

„Postoji jedan element zavodljivosti kod ženskih cipela koje muške nemaju. U zavisnosti od obuće žena može biti seksi, šarmantna, oštroumna, duhovita ili stidljiva. Cipele na muškarcu su simbol elegancije i bogatstva, one se ne poigravaju sa unutrašnjim karakterom.

Zato su žene srećne čak i u cipelama koje žuljaju”.

Foto: christianlouboutin.com
Foto: christianlouboutin.com

Crveni đon za muškarce
Jedan od zaštitnih znakova Lubutanovih cipela je crveni đon. Francuz kaže da ih je dizajnirao za – muškarce. „Muškarci su poput bikova. Ne mogu da odole crvenoj boji”.

A kada žena sebi bira par cipela, ona najmanje obraća pažnju na samu obuću, kaže Lubutan. „Ona će ustati i pogledati svoju figuru u ogledalu – grudi, guzu, kako izgleda spreda, otpozadi, iz profila. Ako se dopadne sebi, kupiće cipele”.

Zato Francuz i kreira cipele imajući na umu pre svega stil, a tek onda udobnost koja mu je jedna od najmrskijih reči.

„Mrzim kad ljudi kažu, ‘Nismo ludi od ljubavi ali smo u komfornoj vezi’. Čim vam postane preudobno, odričete se dobrih ideja. Udobnost je ubica kreativnosti! ta reč me asocira na neku očajnu domaćicu bez šminke, sa viklerima na glavi i vrećastom trenerkom. Predepresivno”.

Foto: christianlouboutin.com
Foto: christianlouboutin.com

Složili se s njim ili ne, Lubutan zna šta priča – on pravi cipele već 20 godina, prodao je preko 600.000 pari a za određene slavne ličnosti kreira unikatne modele. Imati obuću sa njegovim potpisom stvar je prestiža.

Jedna od njegovih najvećih i najpoznatijih obožavateljki je Viktorija Bekam. Ona je skoro do kraja poslednje trudnoće ponosno hodala u visokim potpeticama, uprkos izveštajima u nekim medijima da je zbog toga patila od diskus hernije.

Autor 18.10.2011. u 20:51

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija