Oženio se najviši čovjek na svijetu

tačno.net
Autor 28.10.2013. u 09:23

Oženio se najviši čovjek na svijetu

Sultan Kosen, koji je ušao u Guinnesovu knjigu rekorda kao najviši čovjek na svijetu (2,51 metar), oženio Sirijku Merve Dibo

Najviši čovjek svijeta Turčin Sultan Kosen uplovio je u bračne vode oženivši Merve Dibo, porijeklom Sirijku, javlja Anadolu Agency.

Kosen je visok 2,51 metar, a u Guinnesovoj knjizi svjetskih rekorda je rekorder i po dužini ruku (27,5 centimetara), kao i po dužini stopala (36,5 centimetara).

Na svadbi održanoj sinoć u trgovačkom centru Mova u Deriku na jugoistoku Turske, Kosen je kazao da je Dibo ljubav njegovog života i da je radostan zbog njihovog zajedničkog početka.„Riječima ne mogu opisati svoje osjećaje. Ja sam najsretniji čovjek na svijetu. Pronašao sam ljubav svog života i nadam se dugom i sretnom životu“, kazao je Kosen.

Svadbi je prisustvovao veliki broj prijatelja i zvaničnika, a posebnu pažnju privukao je svadbeni ples ovog nesvakidašnjeg para. Kosenovo svadbeno odijelo šivano je puna tri dana i u njega je utrošeno čak šest metara platna, kazao je uposlenik kompanije Sarar koja je bila i sponzor vjenčanja.

tačno.net
Autor 28.10.2013. u 09:23

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija