Parovi se vole, ali ne žele zajedničke financije

Autor 10.5.2011. u 09:06

Parovi se vole, ali ne žele zajedničke financije

Imaju li novci i ljubav išta zajedničko? Kako pokazuje najnovije istraživanje, baš i ne. Čak ni ljubav ne može natjerati parove na dijeljenje financija

Useljavanje u zajednički stan velik je korak za svaki par, ali za mnoge od njih konkretne obaveze tu prestaju. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da parovi rado dijele postelju i stol za večeru, ali nisu raspoloženi za zajednički bankovni račun.

Čak 58 posto ispitanika otkrilo je da ne želi dijeliti financije sa svojim partnerom ili partnericom. 21 posto ispitanika pristalo bi na dijeljenje novca određenog za plaćanje zajedničkih računa, stanarinu te kupovinu namirnica. To znači da tek jedan od pet parova smatra da zajednički život uključuje zajedničke financije, otkriva servis First Direct koji je proveo istraživanje. Zanimljivo je da je prije samo četiri godine situacija bila potpuno drugačija, odnosno većina parova je smatrala da su zajedničke financije potpuno normalna nuspojava zajedničkog života. ‘Život udvoje sasvim sigurno je uzbudljiv korak, ali u takvim situacijama mora biti uključena i glava, a ne samo srce. Vidimo da su parovi počeli razmišljati o tome, i to je dobro. Nažalost, prekidi i rastave su česti, a financije onda znaju biti najveći problem’, istaknuo je Richard Tolchard iz First Directa.

Autor 10.5.2011. u 09:06