Pjanić među demonstranitma NYC-a

Autor/ica 10.10.2011. u 19:23

Pjanić među demonstranitma NYC-a

Miralem Pjanic, nogometaš kluba “Roma”, prvoligaša Vječnog grada se pojavio i na, skorašnjim njujorškim protestima na Wall Streetu? Mnogi su se izdnenadili vidjevši ga obojenog u plavo i sa tek vidljivom bradom, kako nosi plakate.

Nije ga bilo lako zamijetiti među 5 000 osoba koje su cijeli dan hodale po poznatoj ulici i kretale se u svim pravcima. Posebno je neshvatljivo da riskira eventualno ranjavanje, kada ima brojne obaveze u reprezentacioji BiH ali i Rimu. Izgleda da je bio i u obližnjem parku, u posebnom kampu odakle su se demonstranti i organizirali, uspostavljali medicinsku i pravnu pomoć te da je pomogao i printanje glasnika protestanata “Occupy Street Journal”.

Sve je neobično za mirnog sportaša koji, najprije, misli na osobnu organizaciju i pospješenje  karijere. Ratoborilački duh mladog 20 godišnjaka, koji radije poboljšava valstiti društveni položaj, je tek otkriven. Sportski stručnjaci su se zabrinuli i zbog nogometaševog, jako izmijenjenog načina odijevanja, te cjelokupnog izgleda.

 

lažni Pjanić

 

“pravi”  Pjanić

Kontaktiran, Pjanić se dobro nasmijao jer nije napuštao zelene površine, treninga koje, svakodnevno, primjenjuje.

Mladić na fotografiji koji mu sliči, je potvrda da je genetika čudesna i nepredvidiva.

Još se ne zna da li je pokušao naći prekoocenskog “brata” i upoznati se sa njim?!

 

 

 

 

 

 

Autor/ica 10.10.2011. u 19:23