Povjerljiva “Cloé” i čulna Stella McCartney

Autor 4.10.2011. u 19:29

Povjerljiva “Cloé” i čulna Stella McCartney

Silueta što ulijeva povjerenje kod branda “Cloé”, sportski sexy izgled kod Stelle MacCartney, dok je “Ungaro” napokon pronašao svoju bazičnost, “Léonard” slaže orhideje a “Valli” se poigrava sa materijama, ostvarujući zbavnu reljefnost.

Marka “Chloé” u Parizu nije predstavila revoluciju ali je ostvarila harmoničnu kolekciju, svježu i inteligentnu koju je obezbijedila Clare Waight Keller,  poznata po novom pokretanju marke “Pringle of Scotland”. Privlačna odjeća posjeduje mnoštvo plisea, dok se na rukavima širokih, degradiranih košulja mogao zamijetiti karamel i ušećereni kesteni. Detalji u boji zelenog emeroda daju svježinu, a puder roza nijanse poklanjaju modelima nježnost i blagost. Mankenke sa malo šminke i priodno opuštene kose, prolazile su podijem sa rukama u džepovima, samosvjesno i sa povjerenjem u sebe, odjevene u ugodnu i lepršavu odjeću.

Jako čulni modeli Stelle McCartney nisu smetali tati Paulu, biti u prvom redu jer slavni ex-Beatle, nikada ne propušta smotre svoje najstarije kćerke. Haljine u sportswear stilu sa paspulima što podsjećaju na ribarske mreže i tenisicama, upotpunjavale su raskošne i luksuzne piđame davnih epoha. Kreatorica je posmatrajući smotru iza kulisa prošaptala: “Obožavam sportsku odjeću i donje rublje” – kao da opravdava vlastiti izbor.

Hlače su široke i providne, izrađene od svile, krepa i muslina  pa propuštaju toplinu. Duge i prozračne pokrivaju  pozlaćene, visoke potpetice: “Žene se moraju prilagoditi vlastiim izborima i ugodno osjećati u odabranoj odjeći”- istice kreatorica koja je i majka četvero djece.

Kuća “Emmanuel Ungaro ” je vidjela u zadnjih nekoliko godina, istinski valcer kreatora.  Giles Deacon koji je bio umjetnički direktor dvije sezone, poslan je, nedavno, kući u Veliku Britaniju. Aktualnu kolekciju je uradio Studio za kreacije, pod vođstvom Jeanne Labib, što je predstavila kolektivna ostvarenja. Izčezle su fatalne žene u prošlogodišnjoj čipki a kolekcija jako elegantna i ozbiljna, posjeduje savršene krojeve. Nekoliko dijelova je urađeno od lagon plavih i grenadin nijansi.

Brand “Léonard” je najprije, bio poznat po ručno ostvarenim printovima. Jako tražen u Aziji, posjeduje 200 prodavaonica u Japanu.

Stilistica Véronique Leroy je kreirala 47 silueta u pastel i parma roza nijansama ali i bojama pijeska i bez, napravljenih od svile ili jerseya.

Haljine su kratke i skrojene u plavo-crnim paletama, prije istinske eksplozije tropskih boja. Zanimljivi kaputići – parke su napravljeni od tafta i svile.

Rimljanin Gianbattista Valli, odabrao je slonovu kost i srebro za kolekciju upućenu vječitim,  klasično elegantnim 40 godišnjacima  što vole luksuz. Na patchwork haljinama od brokarta što nije brokat, tonovi su pastelni dok je kontrast vidljiv,  zahvaljujući naslagama boja. Modni dodaci su zamjetljivi jer se sastoje od malih, pozlaćenih pojasa i zmija što se uvrću oko gornjeg dijela ruke ili nožnih članaka. Print je sa motivima zebre a mantili bijeli i žuti  što prekrivaju večernje haljine, čije su suknje plisirane.

 

 

Chloe

 

 Leonard

McCartney

Ungaro

 

Valli

Autor 4.10.2011. u 19:29