Prirodni afrodizijaci za žene

tačno.net
Autor 5.12.2013. u 10:26

Prirodni afrodizijaci za žene

Prirodni afrodizijaci podižu libido na zdraviji način, pa evo četiri stvari koje treba uvijek imati pri ruci kad planirate da se opustite s partnerom.

Prvi je na redu kakao. Sirovi kakao spada u superhranu po svojim antioksidativnim karakteristikama, ali da li ste znali da je usput i afrodizijak?! Naime, kakao sadrži anandamid koji se u kombinaciji s antioksidansima i magnezijumom pretvara u afrodizijačku bombu.

Cimet pomaže pri ubrzavanju metabolizma, ali isto kao i muskatni oraščić ili đumbir ubrzava krvotok u stomaku i karlici, pa u kombinaciji s kakaom predstavlja apsolutnu dobitnu kombinaciju za žene. Stoga, ove dvije stvari uvijek morate da imate u kuhinji, i nešto mlijeka kako bi mogli zajedno da popijete topli kakao nakon šetnje po hladnom vremenu.

Špargle su poznate i pod imenom “ona koja ima hiljadu muževa”, jer podiže ženski libido u neslućene visine, a u Indiji tradicionalno koriste kao ženski tonik za podmlađivanje.

Za kraj smo ostavili hurme, slatko egzotično voće koje ide u mnoge slatkiše, a Arapi je kombinuju s mlijekom i cimetom kako bi napravili savršen afrodizijak za žene.

(Vijesti.ba)

tačno.net
Autor 5.12.2013. u 10:26