Savjeti za izlaske nakon 40.

tačno.net
Autor 18.3.2013. u 19:25

Savjeti za izlaske nakon 40.

 

U četrdesetim ili pedesetim godinama mnogo je teže pronaći partnera, ali zato veze započete u toj dobi daleko više ispunjavaju od onih u ranijim godinama. Kako biste došli do takve veze, trebate imati sasvim drukčiji pristup vezama od onoga kakav ste imali s dvadeset godina.

Kako biste pronašli pravog partnera s kojim ćete izgraditi novu i kvalitetnu vezu slijedite osam savjeta ‘trenerice’ za veze i izlaske žena iznad 40, Bobbi Palmer.

1. Poznavati i voljeti sebe

Kad ste se posljednji put pogledali izvan okvira ranjenih 18-godišnjaka, bez osuda bivših ili besmislica koje vam nameću mediji? Uzmite si već danas 20 minuta i razmislite o tome što vas čini fantastičnima. Dajte si dozvolu da se hvalite. Sigurno se ispod blata kojim vas drugi zasipaju krije predivna žena.

2. Shvatite što želite

Tko je osoba koju želite pored sebe i kakva bi vas veza usrećila kao ženu kakva ste danas? Ako tražite vezu koja će trajati i imati smisla, odbacite listu površnih pridjeva koje ‘mora’ posjedovati. Umjesto toga, kopajte dublje. Razmislite kako se želite osjećati kad ste s njim. To je ono što je doista važno kada želite provesti ostatak života s nekim.

3. Prihvatite da je odgovornost na vama

Kao zrela žena vjerojatno upravljate svih drugim područjima svog života. Stav u kojem su muškarci krivi za sve, više ne pali. Počnite donositi dobre odluke i brinite o sebi koristeći sposobnost vaganja opcija i donošenja kompleksnih odluka. To vjerojatno radite svakodnevno kada je u pitanju vaš posao, obitelj, pa čak i odnošenje odjeće na kemijsko čišćenje. Izlazak na kraj s muškarcem ne bi trebala biti iznimka.

4. Živite u stvarnosti

Pedesetogodišnjak s kojim ćete možda početi izlaziti vjerojatno neće imati glavu punu kose, predivno isklesan torzo i prošlost bez repova. Vrijeme je da se suočite sa stvarnošću i ne živite u svijetu koji ste si zacrtali kada ste imali 18.

5. Ne žurite

Ne odbacujte potencijalnog partnera prebrzo. Mislimo da nas veliko životno iskustvo pretvara u stručnjaka koji u prvih deset minuta poznanstva procijeni je li netko dovoljno dobar. Istina je suprotna. Susrećete odrasle muškarce koji su baš kao i vi višeznačni, ima neke stare stvari zakopane, a život mu je bio pun preokreta. Upravo je to razlog zbog kojega biste nekoga trebali upoznavati sporije, polako, sloj po sloj.

6. Provjerite svoje repove iz prošlosti

Propali brakovi, zdravstveni problemi, odrasla djeca…sve to ulazi u mješavinu kada sretnete muškarca svoje dobi. Vrlo je vjerojatno da dijelite neka isustva, razvod primjerice, i veliki je izazov vezati se pomoću tih iskustava. Nemojte! To su teme koje će vas vrlo vjerojatno uvući u negativnu i potencijalno neugodnu raspravu. Te stvari trebate podijeliti, ali na način da prvo predstavite svoje pozitivne strane. Nema potrebe da to izvlačite na površinu čim se upoznate.

7. Oslobodite se ljutnje

Većina muškaraca koje ćete susretati vjerojatno nisu ‘budale’ s kakvima ste dosad imale posla. Poput vas, oni su odrasli i puni životnog iskustva. Ne ponašajte se prema muškarcu koji sjedi preko puta vas kao prema onome koji vas je ostavio, lagao vas ili varao. Ne pretpostavljajte da je njemu samo do seksa ili toga da vas iskoristi. Svaki muškarac kojega upoznajete je jedinstven. Dajte mu šansu tako što ćete biti otvoreni i ljubazni, sve do trenutka kada vam da razlog da se ponašate drugačije.

8. Budite dama

Već se dugo brinete same za sebe i dobro vam je kao samici. Odlično! Više nikome ništa ne trebate dokazivati. Odbacite mantru ‘ne treba mi muškarac’ i dozvolite nekome da uđe u vaš život. Dobri muškarci traže ženu koju mogu impresionirati i zadovoljiti. Prava dama zna kako im to omogućiti. Ako ne naučite kako to činiti, uvijek ćete privlačiti muškarce koji znaju uzimati, ali ne i davati.

tačno.net
Autor 18.3.2013. u 19:25