Šesta godišnjica pogibije neprežaljenog Toše Proeskog

tačno.net
Autor 16.10.2013. u 08:39

Šesta godišnjica pogibije neprežaljenog Toše Proeskog

Ranom zorom prije točno šest godina mnoge je šokirala tužna vijest da je ‘makedonski slavuj’ kako su tepali Toši Proeskom, poginuo kraj Nove Gradiške

Šok i nevjerica obuzeli su brojne kolege mladog Toše Proeskog, nakon što je na današnji dan 2007. objavljeno da je izgubio život u prometnoj nesreći pored Nove Gradiške, na putu prema Zagrebu gdje je trebao gostovati u televizijskom showu Zlatana Zuhrića Zuhre. U automobilu su tada bili menadžerica 26-godišnjeg Toše, Ljiljana Petrović i njegov prijatelj Georgi Georgijevski koji je upravljao automobilom u trenutku kad su se sudarili s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Dok je on zbog nesreće procesuiran te je dobio dvije godine zatvora, Ljiljana se povukla iz javnog života i odlučila da više nikada nikome neće biti menadžerica, kao ni da više neće imati nikakve veze s glazbenom industrijom.

Za Tošom ne prestaju tugovati njegovi najmilji, koji mu svakodnevno odlaze na grob. Njegova majka Dominika izlazi iz kuće samo kako bi mu otišla zapaliti svijeću i odnijeti cvijeće na posljednje počivalište u Kruševu. A tamo svake godine na današnji dan pristižu brojni fanovi neprežaljenog pjevača. Tako je u nedjelju oko šest sati ujutro sa stadiona NK Sloga još jednom je krenuo počasni maraton u spomen na Tošu Proeskog. Šestu godinu zaredom maratonci su trčali od Nove Gradiške pa sve do Kruševa u Makedoniji, gdje stižu danas i gdje će prisustvovati misi zadušnici za Tošu, a bit će održan i turnir u rukometu, koji je pjevač volio.

– Moj dom je u Kruševu. I bit će zauvijek, zato što su mi ondje uspomene i emocije. Kada završim ovo što mi je dano, vratit ću se tamo – odgovorio je Toše u intervjuu za Story, na pitanje gdje se nalazi njegov dom, samo tri mjeseca prije smrti.

Toše Proeski oduvijek je bio poznat kao nevjerojatni talent i pravi profesionalac. Za sebe je često govorio kako postoji zbog publike, a to što je bio idol mnogima, što je uvijek nesebično pomagao potrebitima i što je svojom glazbom prenosio pozitivne emocije i povezao ljude, nazivao je svojom misijom danom od Boga, koju on treba izvršiti. Omiljen među kolegama glazbenicima i obožavan od strane tisuća obožavatelja, Toše Proeski bio je i ostat će jedan od najsvjetlijih trenutaka pop glazbe na ovim prostorima.

story

tačno.net
Autor 16.10.2013. u 08:39