SOMERSBY ALL HALLOWS’ EVE – NAJVEĆI HALLOWEEN PARTY U GRADU

tačno.net
Autor 24.10.2013. u 07:52

SOMERSBY ALL HALLOWS’ EVE – NAJVEĆI HALLOWEEN PARTY U GRADU

Sarajevo, 31. oktobar 2013. godine – art kino Kriterion i ove godine obilježava Noć vještica na jedinstven i zanimljiv način. Tim je odlučio organizovati cjelodnevno druženje uz neizostavan party na kraju večeri, a o čemu se zapravo radi, čitajte u nastavku.

Naime, prema starim paganskim vjerovanjima, 31. oktobar je dan kada se granice između živih i mrtvih brišu i njihovi svjetovi preklapaju. Tada mračni duhovi ožive da bi izazvali haos, bolest i štetu. Zato su se na festivalima za noć Svih svetih palile vatre i nosile maske u pokušaju imitacije i smirivanja zlih duhova.

A da bi ove godine otjerali zle duhove, u Kriterionu su se pobrinuli da ne izostane prigodnih dešavanja. U periodu od 15.00 do 19.30h pogledajte maraton horor i animiranih filmova, uz element iznenađenja – naslove istih i uz projekcije se počastite tradicionalnim Halloween slatkišima. Ulaz na projekcije, na kojim možete osvojiti i ulaznice za party, je potpuno besplatan.

Fanovima kostimiranih zabava, ova noć je jedinstvena prilika da pokažu svoju maštovitost. Somersby All Hallows’ Eve je oficijelni naziv za ovogodišnji najveći i najstrašniji Halloween party u gradu. Na otvorenju će plesati grupa Fresh Generation, koji su za ovu priliku kreirali specijalnu koreografiju i video najavu (http://www.youtube.com/watch?v=HKCmRM0ja1U).

Početak partija je najavljen za 21 sat, a na DJ listi se nalazi čak 5 imena: Andromeda, Hibrid, Keon, Said5 i Fa11out koga smo imali priliku slušati i na prvom neonskom partiju u Sarajevu. Naoriginalnije maske i fotke će biti i nagrađene, uz live stream projekciju dešavanja na vanjskom platnu. Zalihe specijalnih efekata, Halloween slatkiša, Somersby cidera i dobre atmosfere neće nestajati cijelu noć, zato skupite hrabrosti i kostimirajte se, a Kriterion će se pobrinuti za sve ostalo.

Ulaznice za party se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 5 KM i 7 KM u zavisnosti od toga da li ste maskirani ili ne (porez na nemaštovitost).

Ovaj stašni techno/hip-hop/drum’n’bass/dubstep spektakl poslušajte uz Fa11out i Horror nights VJ set u Kriterionu 31. oktobra u 21 sat.

tačno.net
Autor 24.10.2013. u 07:52