Što žene dosađuje u seksu?

Autor/ica 29.4.2011. u 02:05

Što žene dosađuje u seksu?

Predvidivost i rutina su glavni uzročnici pada seksualne napetosti i strasti. Jedan od najvažnijih razloga zašto obično u početku sve besprijekorno funkcionira u seksu jest činjenica da tada još ne znate što očekivati. Svaki put s partnericom otkrijete nešto novo. Nakon izvjesnog vremena, seks može vrlo lako postati rutina i svesti se na mehanički čin, što će, osim na seks, vrlo loše utjecati na mnoge aspekte veze. Seks podrazumijeva zalaganje i trud na obostrano zadovoljstvo. U protivnim je osuđen na monotoniju.

Razna istraživanja su pokazala da se mnoge žene sve češće dosađuju tijekom seksa, a bolna je činjenica da na kraju ostaju nezadovoljene. Glumljenje orgazma je za mnoge postala gotovo redovita pojava kad je seks u pitanju. 

Žene se najčešće žale na jedno te isto mjesto na kojem vode ljubav, iste poze, približno isto vrijeme trajanja seksa, nedostatak maštovitosti. Sve prethodno se može vrlo lako riješiti uz malo motivacije. Promjena lokacije seksu može dati potpuno novu dimenzije – drugačije okruženje, drugačiji seks. Kad je maštovitost u pitanju, dosita je mnogo načina da uživate, no potrebno je uključiti i mozak. Seksualna pomagala, igrice, zavođenje imaju svrhu da vaš seksualni život učine zanimljivim i kvalitetnijim. Koliko ćete se u tome ograničavati, vaša je osobna procjena. 

Općenito je u odnose potrebno ulagati i njegovati ih, a to podrazumijeva i seksualni odnos. Nikad ne prepuštajte stvari da teku svojim tokom. Jednostavno se radi o klišeju jer tok vrlo brzo može presušiti.

Autor/ica 29.4.2011. u 02:05