Švicarska kompanija tvrdi da proizvodi kišu gdje i kad želi

Autor 22.1.2011. u 04:33

Švicarska kompanija tvrdi da proizvodi kišu gdje i kad želi

Švicarska kompanija Meteo Systems tvrdi kako oni mogu proizvesti kišu kad god požele. Kako? Pomoću stroja za ioniziranje čestica, za koji su inspiraciju dobili od velikog izumitelja Nikole Tesle.

Iz njihove podružnice u Abu Dhabiju ističu da se, kad vlažnost zraka padne na 30 posto, uporabom ionizatora, koji šalje nabijene čestice u zrak i koje privlače prašinu, time privlače i vlagu pa se na taj način stvaraju i kišni oblaci.

Meteo Systems, naravno, ne otkriva nikakve podatke ili dokaze za svoje tvrdnje. Jedino što tvrde jest da su 52 kišne oluje koje su se dogodile između srpnja i kolovoza prošle godine, u pet različitih područja oko Abu Dhabija, rezultat rada njihovih strojeva, piše Daily Mail. Mnogi se s tom tvrdnjom ne slažu, a pogotovo meteorolozi.

‘To je smeće, potpuno smeće. ne vjerujem u to niti na nanosekundu. Ništa ne možete dobiti iz vedra neba. Ne želim zvučati kao Tom Cruise ovdje, ali pokažite mi podatke’, izjavio je za Fox News Joseph Golden, bivši meteorolog National Weather Servicea.

Ipak, s količinom novca koja se vrti oko Abu Dhabija, ne treba čuditi ako su kišu ‘stvorili’ na neke druge načine.

dnevnik.hr

Autor 22.1.2011. u 04:33