Talijanski arheolozi tvrde: Marco Polo je bio varalica

Autor 10.8.2011. u 12:20

Talijanski arheolozi tvrde: Marco Polo je bio varalica

Tim talijanskih arheologa tvrdi da je Marco Polo bio varalica i da nikada nije otputovao dalje od Crnog Mora, prenosi Daily Mail.

Jedan od najvažnijih istraživača u povijesti, oko čijeg se podrijetla spore Talijani i Hrvati, jedni tvrde da potječe iz Venecije, a drugi da potječe sa Korčule, tvrdio je da je u 13. stoljeću putovao u Kinu, Japan i Mongolsko carstvo. No arheolozi sa talijanskog Sveučilišta u Napulju tvrde da ima mnogo netočnosti u njegovom opisu invazije mongolskog vladara Kublai Khana na Japan 1274. i 1281. Također se njegov opis mongolske flote ne poklapa sa ostatcima mongolskih brodova koji su iskopani na arheološkim nalazištima u Japanu.

Talijanski arheolozi smatraju da je Marco Polo zapravo sakupljao priče od trgovaca koji su proputovali ove daleke zemlje, zatim ih zapisao i na temelju njih napisao knjigu za koju je tvrdio da se temelji na njegovim avanturama.

Sumnju da je Marco Polo putovao na Daleki istok prva je 1995. u svojoj knjizi ” Je li Marco Polo putovao u Kinu?” izrazila britanska akademkinja Francs Wood koja je tvrdila da Polo nikada nije otputovao dalje on Crnog Mora.

Autor 10.8.2011. u 12:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija