Turčin sa najdužim brkovima: 1.600 eura mjesečno za njegu

tačno.net
Autor 21.3.2014. u 11:20

Turčin sa najdužim brkovima: 1.600 eura mjesečno za njegu

Berber Haci Kirbac iz Erzuruma tvrdi da svoje 1,5 metar duge brkove njeguje 30 godina i da su oni njegov ponos i zaštitni znak

Turski šampion sa najdužim brkovima Haci Kirbac iz Erzuruma svoje 1,5 metar duge brkove svakodnevno njeguje posebnim preparatima, a tokom rada u svojoj berbernici veže ih oko glave i tako plijeni pažnju mušterija i javnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru sa novinarom AA, Kirbac je kazao da svoje duge brkove njeguje već 30 godina i da je na njih ponosan.

Istakavši da je u Erzurum doselio prije 30 godina, kada je predsjednik Turske bio Kenan Evren, i da ga je on prilikom jednog susreta u gradu i ponukao da pusti brkove, Kirbac je kazao su oni od tada njegov zaštitni znak i da su o njima govorili turski lideri od Evrena, Suleymana Demirela, Necmetina Erbakana, sve do aktuelnog premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

„Od 1996. godine sam nacionalni šampion po dužini brkova. Prvu titulu sam osvojio u Istanbulu i od tada sam nepobijeđen“, kazao je Kirbac.

Istakavši da je i sam berber i da nema problema sa zahtjevnom njegom brkova, Kirbac je kazao da brkove tretira različitim preparatima protiv opadanja.

„Jednom mjesečno ih farbam. Perem ih najmanje tri puta sedmično. Sve sam radim i na njegu brkova mjesečno izdvajam oko 5.000 lira (oko 3.200 KM), ali sreća da sam berber, pa to i mogu da sebi priuštim“, kazao je „brko“ iz Turske Kirbac.

AA

tačno.net
Autor 21.3.2014. u 11:20