U jednom danu milijun prednarudžbi za novi iPhone

Autor 11.10.2011. u 09:46

U jednom danu milijun prednarudžbi za novi iPhone

Nekoliko dana nakon smrti Stevea Jobsa, Apple je zabilježio novi rekord. Naime, novi model iPhonea je u jednom danu zabilježio čak milijun prenarudžbi!

iPhone 4S zabilježio je više od milijun prednarudžbi u prva 24 sata, premašivši prijašnji rekord od 600 tisuća koji je držao prethodni model iPhonea, ali i rekord za bilo koji Appleov proizvod, objavila je danas kompanija iz Cupertina. Novi iPhone predstavljen je 4. listopada, izgleda kao prethodni model, ali iznutra donosi podosta noviteta. iPhone 4S tako dolazi s bržim procesorom, a opremljen je i novom kamerom od 8 megapiksela koja može snimati HD video s rezolucijom 1080p.

Zajedno s novim uređajem dolazi operativni sustav iOS5 sa više od 200 novih značajki, kao i set usluga ”u oblaku” pod nazivom iCloud. Jedna od novosti je i svojevrsni “osobni pomoćnik” Siri, odnosno aplikacija koja prima glasovne naredbe i pomaže korisniku u pronalaženju odgovora na razne upite. iPhone 4S bit će dostupan na američkom tržištu od 14. listopada, a do kraja mjeseca krenut će u prodaju u više od 20 zemalja.

Dan nakon predstavljanja novog iPhonea, 5. listopada, preminuo je Steve Jobs, osnivač i donedavno izvršni direktor Applea, koji se godinama borio s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Velik interes za novim iPhoneom analitičari dijelom objašnjavaju sentimentalnim razlozima korisnika, s obzirom da je riječ od zadnjem iPhoneu na čijem je razvoju Jobs radio.

poslovni.hr

Autor 11.10.2011. u 09:46