Umrla glumica koja je posuđivala glas Edni iz Simpsonovih

tačno.net
Autor 27.10.2013. u 08:56

Umrla glumica koja je posuđivala glas Edni iz Simpsonovih

Američka glumica Marcia Wallace poznata po davanju glasa učiteljici Barta Simpsona u animiranoj seriji “Simpsonovi” Edni Krabappel, umrla je u 70. godini.

Ovu tužnu vijest objavio je izvršni producent serije Al Jean.

Wallace je dobitnica Emmyja zbog uloge prgave učiteljice koja predaje četvrtim razredima i koja je prisiljena da se nosi s Bartovim nestašlucima. Jean je rekao da će ovaj lik u Simpsonovima “otići u penziju”.

“Duboko sam tužan jer sam jutros saznao da je brilijantna i graciozna Marcia Wallace preminula. Nju su voljeli svi iz ekipe ‘Simpsonovih’. Ovo je veliki gubitak za sve one koji su imali zadovoljstvo da je poznaju”, rekao je Jean, prenosi BBC.

Wallace je glasovno glumila Ednu Krabappel otkako su Simpsonovi krenuli s emitiranjem 1990. godine. Njen karakter bio je poznat po rečenicu: “Uradi ono što mislim, a ne što kažem” i uzrečici “Ha!”.

U izjavi nije naveden uzrok niti vrijeme smrti glumice.

Prije nekoliko godina Wallace se izborila sa rakom dojke, o čemu je napisala i knjigu koja je izašla 2004. godine pod nazivom “Don’t Look Back, We’re Not Going that Way” (Ne gledaj nazad, ne idemo tim putem).

Prije rada na Simpsonovima glumila je u popularnim showima 1970-ih i 1980-ih godina poput “The Love Boat” i “Magnum Pi”.

klix

tačno.net
Autor 27.10.2013. u 08:56