Upozorenje: Opasnost od toplinskog udara!

Autor 19.6.2012. u 13:33

Upozorenje: Opasnost od toplinskog udara!

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo poslao je priopćenje putem kojeg upozorava građane na opasnost od toplinskog udara tijekom ovog tjedna. Ujedno su građanima poručili što trebaju raditi za vrijeme ovakvih vrućina. Budući da su temperature posvuda visoke, pravila vrijede za cijelu Hrvatsku.


Gradski ured za zdravstvo i branitelje, sukladno Akcijskom planu za nadolazeće vrućine i Protokolu o postupanju i preporukama za zaštitu od vrućine, upozorava građane Zagreba da u idućih nekoliko dana prijeti velika opasnost od toplinskog udara. 

U priopćenju se ističe da je umjerena opasnost jedino u Slavoniji i na južnom Jadranu, dok je u ostatku Hrvatske velika opasnost. Još lošije stanje će biti tijekom srijede i četvrtka, kad će velika opasnost vladati u svim područjima Hrvatske. 

Savjeti građanima

Ujedno su objavili savjete građanima u kojima im poručuju da trebaju piti dovoljno tekućine, čak i ako ne osjećaju žeđ. Također, treba izbjegavati izlazak iz stanova u razdoblju od 10 do 16 sati, ukoliko je to moguće, te izbjegavati dugotrajni boravak na suncu. 

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Poslijepodne uglavnom samo u gorju mala mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura većinom od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva. 

Autor 19.6.2012. u 13:33