VELIČINA JESTE BITNA: Pažljivo birajte kondom

Autor 26.7.2012. u 13:50

VELIČINA JESTE BITNA: Pažljivo birajte kondom

Ričard Krozbi i Bil Žerber, profesori sa Kentaki univerziteta i Univerziteta u Indijani, tražili su od grupe muškaraca da vode detaljni dnevnik o svom seksualnom životu. Pokazalo se da su oni momci kojima kondomi nisu odgovarali po veličini izveštavali o mnogo većem broju poteškoća i neugodnih situacija od onih koji nisu imali nikakav problem sa prezervativima.

Muškarci koji kupuju pogrešnu veličinu gumice češće doživljavaju da im kondom pukne ili sklizne pre vremena, a češće pate i od iritacije penisa. Dešava se da kondomi ometaju erekciju ili izazivaju preteranu suvoću tokom odnosa. Sve ovo za posledicu ima smanjen seksualni užitak i poteškoće pri dostizanju orgazma, kako vlastitog, tako i partnerkinog.

Dodatni problem koji se ovde javlja jeste da pod ovakvim okolnostima muškarci donesu pogubnu odluku da skinu kondom pre završetka samog odnosa, čime se izlažu riziku od polno prenosivih bolesti. Stoga, autori studije insistiraju na tome da je odabir prave vrste i veličine kondoma izuzetno važan, upravo da ne bi dolazilo do odnosa bez zaštite i svih drugih mogućih neprijatnosti koje mogu omesti uživanje u krevetu.

telegraf.rs

Autor 26.7.2012. u 13:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija