Yoga – što vaš omiljeni položaj govori o vama?

tačno.net
Autor 2.2.2013. u 17:16

Yoga – što vaš omiljeni položaj govori o vama?

Vaši omiljeni položaji mogu pružiti dragocjeni uvid u vašu osobnost.

Vježbe yoga položaja i yoga disanja jačaju lokomotorni sustav i koštano tkivo, pomažu u održavanju zdrave kralježnice, uravnotežuju metabolizam, imuni i živčani sustav,  poboljšavaju cirkulaciju svih tjelesnih tekućina, povoljno djeluju na dišni, probavni i mokraćno-reproduktivni sustav, neutraliziraju umor, napetosti i stres te pridonose mentalnom zdravlju. Redovitim vježbanjem yoge tijelo postaje mlađim, lijepo je i skladno, gipko i snažno.

Yogom postižemo skladnu građu tijela i pravilnu smještenost unutarnjih organa te oni normalno funkcioniraju, što je preduvjet tjelesnog zdravlja. Duh postaje staložen, vedar, pun entuzijazma, hrabar i odlučan. Yoga vježbe bude životnu energiju i život čine življim, U skladu s Hathayoga pradipikom, klasičnim tekstom o yogi, odlike yogina su sretno lice, svjetlo u očima i zdravo tijelo. Idealni program za zdravlje i rekreaciju treba u sebi sadržavati sve te dobrobiti

Vježbe yoga položaja i yoga disanja predstavljaju terapijske obrasce koji nam pomažu da ponovo uspostavimo prirodni, skladni cjeloviti tok kozmičke inteligencije u tijelu, stvarajući sinkronizaciju svih bioloških ritmova i zdravlje. Svaki yoga položaj posjeduje određenu vibracijsku kvalitetu inteligencije koja rezonira s određenim tipom fiziologije. Slijedom izvođenja yoga položaja, stvaramo tok svijesti, inteligencije, u tijelu i ono spontano obnavlja samo sebe. Svaki yoga položaj oživljava određene vitalne točke (marme) kroz koje se kozmička inteligencija izražava u tijelu, te na taj način uzrokuje
određene fiziološke reakcije.

Bilo da volite spirale, stražnje pregibe ili inverzije, evo kako vam vaši omiljeni položaji mogu pružiti dragocjeni uvid u vašu osobnost.

Ako volite:

Prednje pregibe:  Preferirate zadržavati vlastitu mudrost poput pametnog noja. U periodima kada vam život postane prestimulativan – previše izbora i i previše odgovornosti – ovakvo vas savijanje svojom umirujućom energijom sabijanja i povlačenja od ostatka svijeta neodoljivo privlači.

Spirale:  Volite znati tko je sve u vašoj blizini i što se oko vas i iza vas zbiva. Ne vidite stvari crno-bijelo nego vas privlače multidimenzionalne situacije i ne bojite se napetosti u odnosima.Twists su prirodni položaj onih koje ispunjava srećom povezivanje s drugim ljudima i mjestima, dok i dalje svojim nogama stoje čvrsto na zemlji.

Stražnji pregibi:  Uzbuđuje vas promjena tipičnog rasporeda stola, automobila ili čega drugog?!! Izvrstan je osjećaj opustiti i nasloniti svoju nježnu, otvorenu prednju stranu na čvrstu, fleksibilnu kralježnicu i duboko udahnuti.Preokrenuti se naglavačke je zaista senzacionalan osjećaj! Za sramežljive je tipove ovo zastrašujuće i prava pobjeda. Ekstrovertima je prirodno poput jutarnjeg razgibavanja.

Balansiranje na jednoj nozi:  Više vas zanima preciznost nego savršenstvo. Ništa vam nije zabavnije od postizanja ravnoteže dok se, stojeći uspravno, njišete poput drveta. Uopće vas ne obeshrabruje padanje, jer se uvijek dižete i pokušavate ponovo, a razumijevanje je ionako ključ svake vježbe.

Inverzije:  Naučili ste uključiti osjećaj straha u mix totalnog iskustva.Možda ste počeli gubiti jasnu distinkciju između totalnog izokretanja stvari i okretanja tek jedne strane, dopuštajući da vas vibracija postojanja u onome sadašnjem trenutku potpuno obuzme gdje god bili i kako se god osjećali.
Inverzije jako privlače kreativce koji vide život i stvari iz svih kuteva, ali i sve nas koji povremeno volimo samo malo uzdrmati rutinu!

Nikolina Čalušić

zena.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor 2.2.2013. u 17:16