Zub vredan 15 i po miliona dolara

tačno.net
Autor 9.3.2013. u 09:39

Pedesetdevetogodišnji Stephen Slevin dobiće odštetu od čak 15 i po miliona dolara zato što je sam sebi izvadio zub!

On je, naime, tokom služenja zatvorske kazne u američkoj državi New Mexico u samici proveo 22 meseca i za to vreme bio gotovo potpuno zanemaren, a nakon što mu nisu hteli odobriti pregled kod stomatologa, bio je prinuđen da samom sebi izvadi zub. O tome koliko je bio zapostavljen svedoči podatak da su mu nokti na nogama toliko porasli da su počeli da se uvijaju oko stopala, a zbog nemogućnosti da se istušira, dobio je gljivičnu infekciju lica.

Slevin je u zatvor dospeo 2005. godine. Uhapšen je zbog vožnje u alkoholisanom stanju, i to navodno ukradenog auta. Ispostavilo se, međutim, da vozilo nije ukrao, već da mu ga je pozajmio prijatelj. Njegov advokat Matt Coyte ističe da za sve vreme boravka u zatvoru nesrećni Slevin nijednom nije video sudiju.

Slevin inače boluju od raka pluća i, obzirom na prognoze lekara, pravo je čudo da je još uvek živ. Po rečima njegovog advokata, njegov glavni cilj nije ogroman novac koji će na ime odštete da dobije, već da javnost sazna kako je bio tretiran u zatvoru i kakve posledice je to na njega ostavilo.

tačno.net
Autor 9.3.2013. u 09:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija