Залуђели гуслари, мостарски

Milan Jovičić
Autor/ica 1.2.2017. u 18:29

Залуђели гуслари, мостарски

Пише: Мр Милан Јовичић

Ево случајно на интернету, на страници РТРС-а прочитах слиједећу информацију; „Координација мостарских Срба – Повеља Додику и Иванићу

Координација мостарских Срба додијелила је повељу мостарских Срба “Атанасије Шола” за 2016. годину предсједнику Републике Српске Милораду Додику и члану Предсједништва БиХ из реда српског народа Младену Иванићу.

Сачувај ме Боже, рекох сам себи, те одлучих да се са ових неколико реченица огласим,  као нормални Босански Србин, оградим апсолутно од ове чињенице и констатације.

Сатисфакција ми је, да већ годинама указујем на нашу свакодневницу и реалност, да су Срби из Мостара, који су сваки на свој начин напустили свој дом и неки од нјиух се повратили, остали задојени  националистичком и великосрпском идеологијом, у насљедству нјиховог чобанина и гуслара из Лакташа, пјевача Миће- Милорада Додика.

mile coban

Сл. Стадо моје српско, твој сам чобанин ?

Ништа необично, за упућене у овом граду, јер је и Црква и њени вјерски великодостојници са Владиком Григоријем, непосредно стала уз Додика и апсолутно настоји да у свим сферама, ових херцеговачких Срба примјени и проведе „додиковштину„. Зато су, прије свега основали и своју, паљанску „Просвјету„, која додјељује  признања и одликовања и своме главном психијатру и оцу геноцидне творевине, Републике Српске.

Све су то пајдаши и јарани, чобани свога стада, који би ето и у овоме граду рабили, гајили и примјењвали ту засађану клицу идеолошког  зла и њихових великосрпских заблуда, са Газиместана, из Слобиног времена, а по  препорукама Ћосићевог  меморандумског сценарија.

Ови скоројевићи, самозвани координатори и представници мостарских Срба, нажалост рабе и овај појам, умјесто да се гласно и јасно преставе као „додиковци„ и насљдници пропале валикосрпске идеологије на овим просторима, за сва времена.

Они лажу и обманјују и мостарску  јавност и ширу босанско-херцеговачку јавност, да су они тобоже неки представници Срба у граду Мостару, који су отишли  из града када га је требало бранити од насртаја и са истока и са запада, да би се „ко“  сада борили за своју конститутивност и равноправност, какве ли животне ироније, сада уз помоћ својих гуслара из РС-а и гангаша из ХДЗ-а.

Дакле, тај исти њихов „Вожд“ тзв. лијепи Мића, успротивио се њиховом приједлогу ријешења статуса града Мостара, стварања услова за нормалне  изборе  у овоме граду „случаја„ којег је и сам стварао, са својим пајдашем Драганом Човићем, те га са тим лажним образложењем сада награђују  неком „Повељом“, али у име Срба побјегуља.

Сва је срећа, што смо ми нормални Мостарци толико огуглали на разне повеље и одликовања,  лажна и недолична, од Поглавника и оца хрватске нације Фрање Туђмана, додјељене прије свих члановима, неким, нашег Предсједништва, затим одликоваља знаном Хашком психијатру и оцу геноцидне РС,  силна признаља и одликовања „најменаджеру“, криминалцу и великом дискриминатору радника српске националности у фирми Алуминиј, бојовнику Мији Брајковићу и бројних других признања и повеља.

Зато нас и ова повеља и признања, у овом случају,за нас безначајна, недоличним личностима, изузев њихових заслуга за велики српски национализам, који гаје и желе примјенити и на овим просторима, како би у будућности и са висина светога храма, Цркве Св. Тројице, која је у обнови и изграднји, ваљда могли наговјестити и те своје велике висине за које је тако пуна и снажна, али и веома лажна великосрпска митологија, којој су одани и подложни, веома љути и иритира.

Тешко је у овим приликама наћи и разликуи са чланом предсједништва неких Срба из РС-а, господина Младена Иванића, од потеза и ставова свога гуслара, јер су пјесме исте и ноте су исте, али је он ипак нешто мало лукавији, ваљда по узору на лукавство свога академског колеге из Предсједништва, Драгана Човића, од кога је то све ових година и учио. Можда би га исти и могао примити у своју самозвану, овдашњу формирану мостарску Академију Херцег Босне.Какав ли је то Младенов допринос, овим залуђеним мостарским Србима из тзв, координације, није ли то нјихова заједничка припадност стаду, те  њихова заједничка свирка на истим струнама  гуслара из Лакташа.

Можда им је и највећи допринос, њихово заједничко залагање за признавањем и трећег ентитета и ожитворење, исте такве авети из недавне агресорске прошлости, под  заједничке скуте  Херцег Босне и Републике Српске.

Аферим вам, „додиковци“, када сулудо мислите да ће те и наћи плодно тло у овоме граду, у новој мутноетничкој средини и са својим сусједима који су знали и умјели прогнати и затварати и своје дојучерашње комшије. Очито је, да нисте изучавали историју из вакта 41-45, па ни најновију, те вам ни ваш Додик, нити Иванић могу помоћи у учењу и отрежњењу, ако ви сами не промјените своје застарјеле чипове новим технологијама.

Знајте, да вам ни „4С“, а нити драги Бог, може помоћи у вашим сулудим наканама ???

Milan Jovičić
Autor/ica 1.2.2017. u 18:29