2. “DAN KIŠA” U MOSTARU

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 07:58

2. “DAN KIŠA” U MOSTARU

Mostarske Kiše, u sastavu u kome su nastupale od 1973. do 1992. godine, organizuju ponovni susret, 26. jula u Mostaru. Pored članova ansambla, susretu i zabavi mogu prisustvovati svi zainteresovani, prijatelji i ljubitelji nakadašnjih Kiša.

Organizator susreta Sergej Šotrić napisao je:

„Dragi članovi Ansambla ‘Mostarske Kiše’ (1973.-1992.), dragi prijatelji, ne sumnjam da ste i vi, kao i ja, kroz sve minule godine u ličnim spomenarima sačuvali vrijeme Kiša – lijepi mladež po kome se prepoznaje lice naših djetinjstava i mladosti. Razmišljao da se bar jednom godišnje okupimo kao nekad, sa željom da to preraste u tradiciju.

Prošle godine, u julu mjesecu, uspjelo nam je da se okupimo (po prvi put u tom broju) u Mostaru i zapjevamo – kao nekad na probi, kao nekad u autobusu, kao nekad na nastupu.

U kontaktima sa prvim i drugim sopranima, altovima, solistima, instrumentalistima; sa svima koji su bili ili voljeli ‘Kiše’ dogovorili smo da se ove godine okupimo u petak, 26. jula (od 18,30 sati do ranih jutarnjih časova) u hotelu Bristol, a sljedećih godina, svakog posljednjeg petka u istom mjesecu. Pod imenom 2. Dan Kiša, a po sadržaju praznik nikad prekinutih prijateljstva i ljubavi, neutihle pjesme.

Ove godine, želimo da nazdravimo na 1973. godinu, kada je prije 40 godina u Mostaru osnovan naš ansambl. Ove godine želimo da kažemo: „40 godina zaljubljeni u Mostarske Kiše”.

Znam, ma koliko željeli, raspršeni na sve četiri strane svijeta, sa porodičnim i radnim obavezama, nećemo se moći svi uklopiti u predloženi kalendar. Ali, kada i ko god mogne, dobrodošao je”.

„Čuvajte grlo pred dolazak, valjaće nam zapjevati kao nekad”, poručio je Sergej Šotrić – Šole.

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 07:58