40 godina intenzivno i radno

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 09:36

40 godina intenzivno i radno

Mostarski teatar mladih 1974 vrlo intenzivno i radno obilježava 40 godina postojanja, čemu značajno doprinosi otvaranje, još do kraja nezavršene Memorijalne scene 2532. Nakon juče izvedene forum predstave “Životna greška” za učenike Srednje građevinske škole i šestog forumovanja sa učenicima, već danas se dešavaju dvije aktivnosti. Na matičnoj sceni u Mostaru sa početkom u 19,30 sati biće po 29 – ti put izvedena predstava “Maslinova grana”. Predstava koja govori o životu u podijeljenim zajednicama je krik mlade generacije protiv stanja u kojem žive, ali i njihova pobuna protiv tog stanja. U predstavi, koju je režirala Amra Prutina, igraju Anela Bašić, Taida Heljić, Merjema Macić, Amila Zulović, Sanita Bašić, Maja Fišić, Dejla Kulak, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Midhad Mašić i Faris Smajkić.

Isti dan, sa početkom u 10, 00 sati u Goraždu, u saradnji sa Udruženjem građana “Roditelj” Bosansko – podrinjskog kantona počinje četverodnevna radionica forum teatra na temu internetskog nasilja među djecom. Cilj je kreirati tri forum predstave i predstaviti ih tamošnjim učenicima i kroz interakciju i forumovanje tragati za mogućim riješenjima istaknutih problema. Voditelji radionice su Amra Prutina i Sead Đulić.

U subotu, 15. marta u okviru  projekta „EU pred tvojim vratima“ u Centru za kulturu Ugljevik sa početkom u 15,45 sati Omladinski studio eMTeeM – a 1974 izvesti će 30 – tu reprizu predstave „Maslinova grana“.

Ovo je prva, od petnaest izvedbi koje će biti realizirane u okviru ovog projekta, u petnaest opština Bosne i Hercegovine, a uz podršku Evropske unije. Nakon izvedbe, kako je to praksa, glumci i publika sadiće stablo masline i tako  Bosnu i Hercegovinu prekriti ovim simbolom mira šaljući jasne poruke kakavu budućnost žele mladi ljudi.

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 09:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija