40 godina mostarskog teatra mladih 1974

tačno.net
Autor 14.4.2014. u 12:02

40 godina mostarskog teatra mladih 1974

Obilježavajući 40 godina postojanja Mostarski teatar mladih 1974 i u ovoj sedmici ima intenzivne aktivnosti. Već danas u Mostaru i Goraždu počinju paralelno radionice različitog sadržaja. U Mostaru, u okviru Prvog Cinestar dječijeg festivala u naredna četiri dana biće održano 5 teatarskih radionica sa ciljem razvijanja kreativnih sposobnosti djece i mladih ljudi. Inspiracija i poticaj za radionice biće filmovi kreirani za djecu i mlade ljude koje će oni najprije vidjeti, a potom krenuti u svijet dramske fikcije vođeni idejom što je ponudi film. Voditeljica radionica biće Amra Prutina, glumica Mostarskog teatra mladih 1974. Istovremeno, u Goraždu u okviru velikog projekta PRO Budućnost biće realizirana radionica Forum teatra koja će trajati tri dana. Tema radionice je Pomirenje. Učesnici bi trebali biti iz Goražda i Novog Goražda, a očekuju se i mladi iz Foče i Ustikoline. Radionica će rezultirati forum predstavom koja će biti tri puta izvedena 16. aprila u tamošnjim školama. Voditelj radionice je Sead Đulić.

I za subotu, a u okviru projekta “EU pred tvojim vratima” Omladinski studio eMTeeM – a 1974 u Kulturno sportskom centru u Bugojnu izvesti će 36 – tu reprizu predstave “Maslinova grana”. Predstavu je režirala Amra Prutina, a u njoj igraju: Anela Bašić, Taida Heljić, Merjema Macić, Amila Zulović, Sanita Bašić, Dejla Kulak, Maja Fićić, Azra Drljević, Alem Neziri, Midhad Mašić, Faris Smajkić i Ali Kamer Aksoj. Rikvand za predstavu oslikali su Midhad Mašić i Alem Neziri.

I ovaj put, kao i u svim ranijim prilikama načelniku općine biće uručeno drvo masline sa željom da bude posađeno u Bugojnu i ostane kao trajan pomen na mlade ljude koji su u jednom turbulentnom vremenu željeli mir, ljubav, toleranciju i bolji život za sve u Bosni i Hercegovini.

tačno.net
Autor 14.4.2014. u 12:02

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija