5 nagrada u Banja Luci

tačno.net
Autor 30.6.2016. u 09:57

5 nagrada u Banja Luci

Juče se ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 vratio iz Banja Luke gdje je u okviru programa Pozorišnog festivala “Slobodan Velimirović” izveo koprodukcijsku predstavu eMTeeM-a 1974 i Banjalučkog studentskog pozorišta “Rekvijem za ljubav”. Predstava je autorski projekat Seada Đulića koja koristeći legendu o ljepotici Safikadi dokumentarnom građom propituje teme zabranjenih i nemogućih ljubavi danas.

Izvedba u prepunom Kulturnom klubu “Bunker” bila je 25. repriza i razlog za obilježavanje jubileja. Festival je pokrenut u znak sjećanja na preminulog glumca Slobodana Velimirovića koji je živio u naselju u kojem se nalazi klub “Bunker”, a zapravo su ga pokrenule komšije i aktivisti kluba koji žele sebi i ostalima oplemeniti svakodnevicu.

Na kraju predstava je dobila Nagradu za kolektivnu igru, glumci Ena Husić i Ali Kamer Aksoj za glumačka ostvarenja, a specijalna priznanja Festivala pripala su i Amri Prutina i Seadu Đuliću koji su u autorskom timu prije četiri godine kreirali ovu predstavu.

Odmah po povratku iz Banja Luke sinoć je u okviru programa 30. Dana teatra mladih izvedena predstava “Maslinova grana”, te održana radionica o tehnikama rada u eMTeeM-u. Danas, izvedbom dvije predstave završavaju 30. Dani teatra mladih.

tačno.net
Autor 30.6.2016. u 09:57