Akcija srednjoškolaca: Gimnazija Mostar dijeli sreću

Nikola Vučić
Autor 31.3.2014. u 19:11

Akcija srednjoškolaca: Gimnazija Mostar dijeli sreću

”Podijelimo sreću” naziv je akcije učenika Gimnazije Mostar koja je održana danas ispred te škole. Vijeće učenika Gimnazije Mostar inspirirano četirima radionicama koje je provelo Udruženje mladih psihologa pod nazivom “Razvoj omladinskog volonterizma u Mostaru” odlučilo se za organizaciju ove hvale vrijedne organizacije.

Podijelimo sreću volonterska je akcija koju provodi naše vijeće. Nakon završene četiri radionice koje nam je održalo Udruženje mladih psihologa, došli smo na ideju da organiziramo volontersku akciju. Željeli smo imati akciju humanitarnog karaktera, ali je glavno bilo da ništa ne prodajemo i ne uzimamo novac, već da na drugi način pomognemo  drugima i ujedno ih usrećimo. Prikupljali smo odjeću sedam dana, koju ćemo donirati Udruženju Sunce i Egipatskom selu, a mi sami učenici smo se usrećili tako što smo danas umjesto dva sata nastave proveli dva sata ispred škole u društvu naših kolega i prijatelja, jedući kolače (koje smo sami napravili), opuštajući se uz plesne točke i veselu glazbu, te uživajući u ”besplatnim zagrljajima” koje su dijelili članovi našeg vijeća – rekao nam je predsjednik Vijeća učenika Gimnazije Mostar, Ivo Čarapina.

Zabavnom programu su se pridružili i štićenici Udruženja Sunce.

Čarapina je također naglasio da Vijeće u svom planu i programu ima akcije u kojima prikupljaju novac za učenike koji si ne mogu financirati odlazak na ekskurziju.

Uskoro krećemo u obilazak vrtića u kojima će članovi vijeće glumiti u igrokazu ”Cirkusgrad”, a novac koji skupimo odlazi u Fond za učenike koji si ne mogu priuštiti putovanje na ekskurziju – rekao je Čarapina.

Nikola Vučić
Autor 31.3.2014. u 19:11