Aluminij „oreol„ bošnjačke Herceg Bosne

Aluminij „oreol„ bošnjačke Herceg Bosne

„Ako laže koza, ne laže rog„ govorili bi naši mudri starci.

Upravo, već pune 23 godine, kao meritorni ekspert stanja i svih neprilika u mostarskoj firmi Aluminij, govorim i pišem, istinu i samo istinu, tako bolnu za mnoge aktere i sudionike, iz kriminalnog aluminijskog lanca.

Slavopojni, dugogodišnji „hercegovački div„, konačno se transformiše u „hercegovačkog patuljka„ na staklenim nožicama, te je na dobrom putu, da se strmoglavi u bezdan, bez povratka.

Planetarna kriminalna pljačka državne imovine u Aluminiju, kao i neviđena diskriminacija radnika na nacionalnoj osnovi, suština i sadržaj tokova stanja, u velikom bosansko-hercegovačkom privrednom kupleraju.

Smjenjuju se direktori, kao dječiji klikeri u igri, tako nam odlazi i Mario Gadžić, kao jedan od rijetkih u pokušaju ukazivanja, na određene prljave radnje u firmi, kojoj je bio na čelu.

Dakle, u kupleraju ostaju i dalje mnoge kurve, znane i neznane, ali se njihova rabota i dalje nesmetano odvija.

Firma Aluminij, kako to i oni tvrde, dostigla je gubitke od 350 miliona maraka, ali njihovi protagonisti, vlasnici i učesnici u pljački i kriminalu, djelujući godinama, u udruženom kriminalnom poduhvatu, „j.bu nas i j.bu„ i dalje, prema uputama vlasničkog kupleraja.

Kumovi su im, već poodavno evidentni, kao Bošnjaci u vlasti, svih dosadašnjih vlada Federacije, od premijera Edhema Bičakčića do premijera Fadila Novalića, sa njihovim ministrima. Koaliciona sprega i pljačkaški dogovori oko „tala„ na relacijama Aluminija i EPBiH i EPHB, sa stranačkim rukovodstvom HDZ-a i SDA, „zamandalili„ su svaki informacioni sistem, prema javnosti, kako bi unutar objekata svoga zajedničkog kriminalnog poduhvata, mogli presipati iz šupljeg u prazno.

Očito se gubici gomilaju, oni se i dalje kurvaju, imajući u vidu, da će to sve država koju vode i njeni osiromašeni građani, prije ili kasnije „posušiti“.

Imajući u vidu, da nam država nema pravne atribute, sa stranačkim sudstvom i tužilaštvom u apsurdnom sistemu vlasti, svi ovi i slični vlasnici kupleraja, mogu i dalje, nesmetano, obavljati svoju djelatnost, do totalnog kraha i države i ovakvog njenog sistema upravljanja i vladanja.

Firma Aluminij, njihov dugogodišnji menadžment, kao i vlasti Federacije, pod nadzorom HDZ-a i SDA, sa njihovim moćnicima, „hadžijama i doglavnicima“, najočitiji je primjer organizovane i udružene pljačke i države i njenih radnika.

Okolnosti im idu u prilog, da su „borci za državu i čovjeka„ sa bivšim premijerom Nerminom Nikšićem, uspjeli i totalno eleminisati radnike srpske nacionalnosti. Ovi su svojim nedjelima i prikazali sopstvenu, demagošku borbu za multietičnost, odnosno „mutnoetičnost„, a konstitutivnost i ravnopravnost, su mogli objestiti mačku na rep.

Nadati se, da će Fadil Novalić i njegova vlada, bar u ovom periodu do izbora, nastojati i uspjeti, da se rastereti, “kurvanskog” posla u ovoj firmi Aluminij, odreći se i pokloniti i preostali kapital države od 44%, svojim koalicionim partnerima iz HDZ-a, te im omogućiti i konačno sopstveno ustrojstvo Herceg Bosne, sa svojim predstavništvima u Evropi, jer su i sami dokazani dio Evropskih vrijednosti.

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija