ALUMINIJ za jednu marku, navalite mafijaši i kriminalci!

tačno.net
Autor 14.7.2015. u 15:00

ALUMINIJ za jednu marku, navalite mafijaši i kriminalci!

Piše: Mr Milan Jovičić, dip.ing.el / bivši radnik Aluminija /

Ako je „otac lijepe njihove„ i tvorac ideoloških zabludnih agresorskih poduhvata na ove prostore, grad Mostar i njegove firme u godini 1997. na ponovnom kretanju sa proizvodnjom jasno i glasno naglasio:„Aluminij je strateški interes države Hrvatske„ a to njegovi doglavnici, bojovnici, kriminalci i mešetari i prihvatili, tako je to i trebalo biti, što se i kontinuirano djelovalo na tome putu.

Sve ulizice i „guzonje„ u vlasti Federacije su isto prihvatile i podržavale, kako bi se i na kraju klupko kriminala i konačno otkotrljalo do javnosti sa lažnim retoričkim demagoškim slavopojkama i div na staklenim nogama je dospio do najvećega gubitaša u ovoj nam jadnoj i bijednoj, opljačkanoj državi, zvanoj Bosna i Hercegovina.

Odakle sada pravo ovom našem smutljivcu i smješkanom kvazirealnom sektorskom stručnjaku i nasljedniku svih prethodnih ulizica u premijerskim foteljama, gospodinu Fadilu Novaliću, da izjavljuje o prodaji preostaloga kapitala Federacije u firmi Aluminij od 44% i sve bi dao za samo jednu marku. To i jeste jedini način da se pokriju i zataškaju svi kriminalci i lopovi iz firme i vlasti, od Mije, Ive i inih preko Edhema, Nedžada, Hadžije i inih pa sve do Nermina Nikšića, Erdala Trhulja i do novoga premijera Fadila Novalića.

Da li je sve ovo zaista moguće, poštovani naš ošamućeni narode, čitaoci i građani, „blesavi naši glasači„ i totalno osiromašeni penzioneri, te opljačkani i diskriminirani radnici ove firme Aluminij, kao i brojnih firmi širom zemlje.

Kažu nam naši stari i mudri, pravda je dostižna samo sabura, ukoliko istinski u našim uslovima i sa našim sudsko pravnim sistemom ne lipšemo prije cilja i vremena.

Istina je, već duže vremena obespravljeni radnici srpske nacionalnosti su sa svojim tužbama na sudskoj instituciji, ali pored brojnih ročišta i rastezljivih termina, očekivati je neki pozitivan ishod. Međutim, ko to još “šljivi” Srbe u firmi Aluminij, u Vladi i u samoj Federaciji, jer je njihova ravnopravnost u svakome pogledu misaona imenica i na dugom je štapu.

Naši mudri stari su isto tako rekli: „nadanje je ludom radovanje„ i  upitno je zaista da li smo to samo mi ludi ili je nastupilo opšte ludilo u ovoj nekada krasnoj i podnošljivoj državi, zvanoj Bosna i Hercegovina.

tačno.net
Autor 14.7.2015. u 15:00