Aluminijski mafijaški ćutolozi!

tačno.net
Autor/ica 27.3.2014. u 14:22

Aluminijski mafijaški ćutolozi!

„Skupština dioničara Aluminija imenovala novi Nadzorni odbor poduzeća!

„Ustaše„ u definitivnu legalizaciju pljačke i otimačine državne i radničke imovine, nelegalno okončaše proces formiranja Nadzornoga odbora, sa Antom, Tomom, Mladenom, Zlatkom, Marijem i svojim „cvijećem„ na čelu, kao ikebanom profesorom Mehmedom Jahićem. Shodno primjenjenoj ideologiji iz prethodnih ratnih i postdejtonskih događanja, na lukav i perfidan način, ali sada uz bezrezervnu podršku i „crvenih boraca„ za mutnoetnička prava u firmi i na ovim prostorima, misleći tiho i nezapaženo, uz eliminaciju mrskih neprijatelja, radnika srpske nacionalnosti. Zašto bi i oni bili dioničari i učestvovali u radu Skupštine i izboru novoga Nadzornoga odbora, kada su isti bili agresori sa brda Podveležja i sa Čobanovoga polja su slali granate, na ovu istu bivšu svoju firmu.Očito im je nedostajalo lukavstva, da na vrijeme jame što su čimbenici i njihovi susjedi jamili, već se rano shodno dogovoru Mate i Radovanja, mirno povukoše u svoje srpsko carstvo. Zato se sada i ne sekiraju za svoje sunarodnjake, koji su živi izbrisani sa svih postojećih spiskova, kao da nikada i nisu radili u ovoj firmi, a njihove vrle radne kolege, Hrvati i Bošnjaci, podjeliše dionice po svojim aršinima i evo nelegalno i konačno izabraše novo rukovodstvo.

Licemjerna i osvajačka politika HDZ-a na ovim prostorima i mnogim mostarskim firmama, dobro nam znana i dokazana, sasvim se prilagodila i ukomponovala i u programsku orijentaciju, nastavljanja pljačke i kriminala, procesom čerupanja državne imovine, obezvređivanjem iste i konačno će je moći svojim zacrtanim tajkunima prodati za jednu konvertibilnu marku. Našli su dobre partnere i saučesnike u „crvenim borcima za dobro čovjeka„ kao multnonacionalne stranke, sa kvazidemokratskim principima u eliminaciji jednoga naroda, veoma vična trgovanju sa tuđom imovinom, jer su „komunističku imovinu„ davno poklopili, a nama građanima  posebno radnicima srpske nacionalnosti, vični su  prodavati „m..a za bubrege„.

U udruženome kriminalnom poduhvatu, vlastodršci sa SDP-om i  HDZ-om , u ovoj firmi nastoje pokriti sve dubioze pljačke, te pored vrijednosti imovine od cca milijardu i petsto miliona konvertibilnih maraka, istu su sveli na par stotina miliona, te sada pokušavaju i dubiozu gubitaka da podvedu i to legalno uz određeni otpis, benificije ili uvodjenjem u vlasničku strukturu i tih velikih poverioca, kao što su Elektroprivrede i Herceg Bosne i Federacije BiH. Dakle ,,svi su im oni veoma bitni za nastavak rasprave u kontinuitetu, obmanjujući širu javnost sa svojim neposrednim mešetarenjem, prikrivanjem svojih nedoličnih radnji, bez riječi o nužnosti revizije svih prljavih radnji, od početnoga bilansa do raspodjele nelegalnih dionica a o radnicima srpske nacionalnosti nisu u stanju, niti imaju hrabrosti da nešto progovore, od premijera Nikšića, ministra Trhulja, kao i čimbenika iz firme, od kojih se niti može nešto pozitivno očekivati“.

Dakle, veoma je nužno da sve ispliva na vidjelo, da javnost sazna, kako se i njen premijer Nikšić ne bi sam sledio, poradi saznanja finansijske policije, koja je izgleda samo za njega i za njegove istomišljenike obavljala svoj zadatak u firmi Aluminij u Mostaru. Sve rabote i prljave radnje, enormne i očigledne pljačke od Brajkovića i njegovih saradnika, do odgovornih vlastodržaca nisu stizale iako smo ih objavljivali često i na sva zvona, do međunarodnih faktora. Veliki i lažni „napuhani hercegovački div„ nije mogao preko noći olako izdušiti i ispustiti neutralni gas, ili vodik ili azot, za hlađenje, koji je eto dopro i do Vlade i do premijera Nikšića, pa se postavlja i pitanje šta nam je činiti ukoliko nam se, ne daj Bože, premijer Nikšić i ministar Trhulj jako prehlade.

Posebna je bajka, godinama pred spavanje pripovjedana maloj djeci, a stalno i našim građanima, našoj neupućenoj javnosti, o tobožnjim problemima sa električnom energijom i njenom visokom cijenom. Svakako da upućeni i dobri znalci ove problematike, medju koje i lično spadam, mnogo toga konkretnoga i istinitoga znamo. Prije svega, firma Aluminij, od svoga formiranja do današnjih dana nikada nije plaćala ekonomsku- tržišnu  cijenu struje, jer je i u socijalističkom sistemu kao specijalni potrošač bila uvijek povlašteni korisnik, a posebno u ovome mutnome postdejtonskome periodu kada je menadžment firme sa Brajkovićem koristio zakone famozne Herceg Bosne i sve rješavao na nivou mjesnih zajednica u Mostaru, totalno ignorišući državu i njene institucije.. Drugo, firma Aluminij je godinama, posebno u postdejtonskome periodu redovno ubirala kajmak, a državi je slala surutku, jer razliku u berzanskoj cijeni aluminija i cijeni povoljne isporuke struje, nikada i nikome nije činila analize i polagala račune. Zato se moglo u firmi dijeliti, što naš narod rekao „kapom i šakom„ od stanova i poklona, do mnogih podstolarskih rabota, proizvoditi dobra vina i lozovača i ugošćavati brojni gosti sa mućkalicama i sličnim specijalitetima,  što je finansijska policija morala utvrditi i prije 15 godina i više, tako da bi bilo i manje iznenađenja i manje hladnih obloga našim vlastodršcima.

Ništa se čudno ne dešava ni sa novim „mlađanim„ direktorom Kordićem, koji je po svoj prilici rezultat kolateralne štete i ujdurme vladajućih struktura i koji kao ikebana može da posluži nastavku nelegalnih i prljavih razgovora i dogovora, a sada i uz pomoć nelegalne Skupštine i dijela dioničara, sasvim razumljivo bez radnika srpske nacionalnosti / njih preko 713 /, manjega broja Bošnjaka i nepodobnih Hrvata. Mlađani direktor još nije stigao niti je imao prilike da pogleda spiskove radnika i da primjeti da nema brojnih radnika srpske nacionalnosti, a što bi to i radio, ako mu je kako se priča po gradu za savjetnika, bar u sjeni, niko drugi već najveći kriminalac, nacionalista i diskriminator, Mijo Brajković.  Nismo upućeni, ko je taj odgovoran da izvrši ovu reviziju i da prezentira javnosti rezultate, to ćutolozi i griješnici, sigurno nisu, ali sam siguran da godinama isti neće moći mirno spavati. Svakako je na „mlađanom„ direktoru da nam poruči ili dža ili bu, dok i sam ne ode u grešnike, ukoliko mu premijer Nikšić nije nešto drugo savjetovao.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el / bivši radnik Aluminija /

Mostar, mart 2014. god.

tačno.net
Autor/ica 27.3.2014. u 14:22