Bacači sjenki u Mostaru

tačno.net
Autor 30.3.2017. u 14:43

Bacači sjenki u Mostaru

DRUGA STRANA PREDSTAVE – premijera, 03. travnja 2017. u 20h, Mala Scena

Predstava za djecu i odrasle od 7 do 97 godina

Prijave za dolazak do nedjelje 02.04. u inbox ili na mejl: [email protected]

(broj mjesta vrlo ograničen!)

Osmislili su i izvode: Anouk Kivađ, Bruno Mašić, Bruno Šimunić, Dominik Markovina, Grgur Belić, Jakov Piljek, Nina Picek (polaznici Frooom! filmske radionice za djecu i mlade) & Tommy Jurčec (k.g.)

Režija: Boris Bakal

Dramaturgija: Maja Sviben

Projektno vođstvo: Boris Bakal, Maja Sviben, Leo Vukelić

Scenografija i koncept prostora: Leo Vukelić, Boris Bakal

Kostimi: Ivana Bakal

Video i VJ-ing: Ines Kesić, Bruno Šimunić

Svjetlo: Leo Vukelić (Domagoj Klasić)

Tehnička i scenska ispomoć: Milan Žerjav

Ova predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu „Kiklop“ koju su Bacači Sjenki od rujna 2016. do ožujka 2017. vodili s mladim polaznicima. Ona je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića „Kiklop“ te nekoliko društvenih igara. Ona nije interpretacija romana, ona je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u jedno drugo kaotično doba naše i vaše prošlosti, našeg i vašeg nemira, te s druge strane i nasilja koje nas danas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onih izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati. Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici „Kiklop“ istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra koja se nastavlja i priziva nakon svake izvedbe.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 obrazovnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

*Podrška projektu „Druga strana predstave“: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

**Zahvale za pomoć na projektu „Druga strana predstave“: Kazališnom klasteru Zmajevo Gnjezdo, Kazalištu Mala scena, Zagrebačkom kazalištu mladih, Kazališnom Epicentru, roditeljima naših mladih suradnika te brojnim divnim ljudima koji su nas u ovom višemjesečnom procesu podržali i pomogli.

***Podrška projektima Bacača Sjenki u 2017.: Zaklada kultura Nova, Ministarstvo Kulture RH, Ured za obrazovanje, kulturu i sport; Balkanski fond za umetnost i kulturu (BAC). [BAC je podržan od strane Švicarske vlade kroz Švicarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC) i Evropsku kulturnu fondaciju (ECF)], Hrvatski audiovizualni centar, Grad Rijeka, Grad Koprivnica, Grad Split, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Prelog i drugi.

tačno.net
Autor 30.3.2017. u 14:43