Barbarski kapitalizam napada umjetnike

tačno.net
Autor 4.2.2013. u 15:20

Florijan Mićković, ugledni akademski kipar iz Mostara napadnut je prošle subote u blizini bivšeg hotela “Mostar.”

Građevinski radnik na “rekonstrukciji” spomenutog objekta nije imao strpljenja, pa je fizički nasrnuo na Mićkovića. Zbog pitanja o onom što se (g)radi na ovoj lokaciji, Mićković je uz vrijeđanje pretrpio i ozljedu zgloba šake.

“Takav skandal još nisam doživio, po parkiranju u prostor oko hotela ‘Mostar’, građevinski radnik se bacio na zadnje staklo mog automobila i počeo lupati po njemu.

Čovjek je toliko barbarski prišao prema meni, rekao da se gubim odavde, da je sve tu privatno i da se ne igram. Prišao mi je kolima, a kad sam otvorio prozor da ga pitam šta se dešava tu, zgrabio me za palac i polomio ga, zatim me zgrabio za prsa, htio je da izađem iz automobila i tko zna šta bi još dalje bilo da sam izišao…

Moja žena, zabezeknuta u svemu tome, izišla je iz automobila i pitala napadače zašto to rade. Dobila je odgovor od vrlo grubog mladića: ‘Gospođo, đubre, okrećite se odavde, ovo je sve privatno, kola ću vam zapalit”, tako je za Studio 88 nemili događaj prepričao Florijan Mićković.

Mnoge uspomene vežu ovog poznatog Mostarca s nedavno srušenim hotelom “Mostar”. Uz “Ružu” i “Neretvu” bio je prepoznatljiv simbol grada i kao takav, pred najezdom primitivaca, nije ni mogao ostati u izvornom obliku.

“Radi se o klasičnoj rekonstrukciji, a za poslovnu zgradu investitor nije dobio papire, odnosno dozvolu”, tako je za Studio 88, radove na hotelu Mostar, objasnila Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam pri Gradskoj upravi Grada Mostara.

Slučaj hotel “Mostar” i izgovorena laž načelnice Odjela za “urbanizam” bila je povod razgovoru sa Florijanom Mićkovićem, tema se nažalost proširila i na nasilje.

Nemamo pravo znati, niti se upletati u “privatno” jer je ono očito nedodirljivo u ovakvom Mostaru čak i u slučaju nepostojanja građevinske dozvole.

Mutna posla razbistrit će vrijeme, a tko stoji iza priče o “klasičnoj rekonstrukciji” hotela “Mostar” kad-tad će izaći na vidjelo.

88

tačno.net
Autor 4.2.2013. u 15:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija