Bogat program za Evropsku noć teatra

tačno.net
Autor 19.11.2015. u 10:30

Bogat program za Evropsku noć teatra

Danas u organizaciji Centra za dramski odgoj i Mostarskog teatra mladih 1974 počinje još jedna radionica 32. Alternativne akademije. Tema je “Kultura javnog istupanja”, a radionica je popunjena u potpunosti.

A već sutra ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 putuje u Vitez gdje će u okviru Četvrtog kazališnog vikenda, koji organizira tamošnje Gradsko kazalište mladih, a u povodu Evropske noći teatra izvesti dvije predstave u Kazališnoj dvorani Vitez. U petak, 20. novembra sa početkom u 20,00 sati biće izveden autorski projekat Seada Đulića “Presuda: Tiha likvidacija”. Biće to 14. repriza ove predstave koja suočava publiku sa brojnim kontraveznim situacijama iz posljednjih 50 godina naših života.

Već sutradan, 21. novembra sa početkom u 12,00 sati u istoj dvorani, a obilježavajući skoro 500. izvođenje biće odigrana interaktivna predstava Teatra u obrazovanju “Maske”. U predstavi koju je režirala Ema Laković igraju Ajla Hodžić, Iman Dilberović, Miran Bečević i Adis Sandžaktar. Predstava uključujući u radionički proces kompletnu publiku traga za uzrocima nasilnog ponašanja, te suočavajući je sa posljedicama istu vodi ka katarzi.

Istog dana sa početkom u 16,30 sati u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a u okviru dvogodišnjeg projekta “Obrazovanje za mir” Helsinškog odbora za ljudska prava iz Bijeljine za profesore iz Podrinja, Krajine i Hercegovine biće održano predavanje “DRAMSKE METODE U PODUČAVANJU MALDIH O OSJETLJIVIM TEMAMA”. Predavač je Sead Đulić.

tačno.net
Autor 19.11.2015. u 10:30