ČIJI LI JE ALUMINIJ?

Dakle, pune 22 godine se, obespravljeni radnici firme Aluminij, nehrvati, bore za svoja radnička prava, u okupiranoj, pljačkaško, kriminalnoj i nacionalističkoj jazbini tzv. „hercegovačkog patuljka„. Najveća bosansko-hercegovačka pljačka državne imovine i neviđena diskriminacija radnika na nacionalnoj osnovi, u državi zvanoj Bosna i Hercegovina, upravo se dešava u ovoj, ustaško-fašističkoj  sredini.

Lagali su nas i obmanjivali, svi prethodni i današnji vlastodršci, sa svim premijerima Vlada Federacije, sa obećanjima, potajno da će riješiti našu radničku agoniju i sačuvati državni kapital u 100% vlasništvu ove države.

 aluminij

Međutim, jedini od premijera, koji i javno iznosi, gospodin Nedžad Branković, da je Aluminij upravo, rezultat političkog kompromisa, radi mira u kući, da bi i konačno Fadil Novalić i zvanično, ovu firmu predao u nadležnost upravljanja, koalicionom partneru HDZ-u i njihovim , nacionalističkim, kriminalnim čimbenicima.

Obmanjivali su svi redom, kao i našu javnost, jer nam nisu govorili, da im je rahmetli „babo„ Alija Izetbegović, već poodavno, darovao Aluminij, kao strateški interes Hrvatske, svome pajdašu i darodavcu, ovoga odlikovanja, ujedno i agresoru sa zapada, Poglavniku Franji Tuđmanu. Ovim činom je sve rečeno, što se tiče firme, državne imovine i statusa nas obespravljenih radnika, nehrvata. Uzaludno smo samo kucali i otvarali vrata, mnogih domaćih i međunarodnih faktora, ne znajući za ove tajne i zakulisne, javne radnje, naših podanika, izdajica i poltrona iz reda Bošnjaka.

 tudjman

Međutim, u sadašnjem vremenu, Alijini sljedbenici, nastavljaju i dalje ove prljave rabote, kada je u pitanju firma Aluminij, upravo, sve na štetu i države i građana ove nam jedine domovine, a posebno obespravljenih radnika i ponajviše radnika srpske nacionalnosti, koje su i konačno istjerali i protjerali, bez ostvarivanja njihovih prava.

Tako i dalje kadrovi iz reda Bošnjaka i stranke SDA i SBB-a, ugovaraju i isporučuju struju EP BiH, ovoj firmi Aluminij, koja je inače u prethodnom periodu ostavila i zavila u crno EPHB, od koje je nabavljala struju, ali bez plaćanja i sa velikim dugovanjima. Nije čudno, da je firma Aluminij preko noći iskazala, toliko skrivani svoj rezultat poslovanja, sa dugom od preko 300 miliona.

Istina je, ovi „latini„ ne bi posjedovali atribut „lukavstva„ da se nisu i dosjetili, da se udome kod Bošnjaka, sa kojima su inače već odavno vezivali svoje zastave, te ugovorili isporuku električne energije iz njihove EP BiH, u kojoj su ovi hadžije, shodno međusobnim dogovorima, ko je što jamio, jamio je za sva vremena, bez međusobnog miješanja jednih i drugih.

aluminij 1

aluminij

Evo već veoma brzo, izlaze na vidjelo, njihovi međusobni talovi, iskazivanjem određenih gubitaka u EP BiH, milionskih iznosa, a o gubicima i statusu sanacije neviđenih gubitaka u firmi Aluminij, niti riječi za javnost, jer će to „latini„ presipanjem iz šupljeg u prazno, međusobno rješiti, vjerovatno na račun građana, države Bosne i Hercegovine i svojih podaničkih bošnjačkih vlastodržaca. Bilo kako bilo, što bi naši stari govorili: „ako laže koza, ne lažu rogovi„ i za javnost se ističu i slijedeći podaci iz EP BiH;

elektroprivreda

Nema nikakvih problema, za našu ošamućenu javnost, jer će to sve nadoknaditi građani ove nam osiromašene i napaćene zemlje.

Neka, HDZ i SDA, bezbrižno i dalje sa svojim kadrovima u vlasti, vežu svoje zastave, ali u neki jači čvor, koji se ne bi ohlako razvezivao, poput onoga iz 90-tih godina, ili onoga mostarskog od 09. maja 1993. godine.

Kada je u pitanju firma Aluminij i dobri odnosi HDZ-a i SDA, neka se i dalje slijedi dokazana politika, njihovih idejnih vođa, Poglavnika Franje i „babe„ Alije, sa ili bez odlikovanja, svakako na sopstvenu štetu i države Bosne i Hercegovine i njihovog slijepog i poslušnog građanstva, ali uskoro i bez sopstvenih gaća i stomačnih tegoba.

Aferim i bujrum, građani, ove nam države, zvana Apsurdistan, budite sretni zadovoljni sa svojom  Vladom, Fadilom Novalićem, ministrom Džindićem, njegovim potrčkalom i čuvarom „hemeroidalne„ stražnjice, kao i ostalim čuvarima i sljedbenicima izdajničke i podaničke bošnjačke politike, kada je firma Aluminij u pitanju?

aluminij

Nastavite svoj udobni poltronski odnos i život, u aluminijskoj foliji, a zašto bi se i oglašavali o firmi Aluminij, o gubicima u EP BiH, o silnim gubicima firme Aluminij i drugim nečasnim radnjama, kada vam je unosnije pričati o kladionicama ili akcizama, kako bi i dalje teretili svoje građanstvo, poput „hercegovačkog magarca„ do sudnjega dana ili dok mnogi ne crknu.

Da li nam se sprema ovakav scenarij, pitanje je, naših maloumnih razmišljanja i sopstvenog izbornog glasa, već u 2018-toj godini ???