“CRNI KOS” za rođendan

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 11:20

“CRNI KOS” za rođendan

Igranjem predstave “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija” 3. februara na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostarskom teatru mladih 1974 započelo je obilježavanje 41 – og rođendana ovog teatra. Cijeli februar biće u znaku rođendana. I tim povodom pripremljen je intenzivan i bogat program namijenjen svi uzrastima, prije svega djece i mladih ljudi, ali i njihovih roditelja. Obnovljena Igraonica “Scenigrica” namjenjena djeci uzrasta od 3 do 10 godina radiće svake subote sa tendencijom da preraste u svakodnevnu i cjelodnevnu aktivnost. Već sutra, u subotu 7. februara na Memorijalnoj sceni 2532 od 10,00 sati očekujemo djecu u našim kreativnim radionicama.

U sklopu obilježavanja 70 godina od oslobođenja MOSTARA od fašizma u Drugom svjetskom ratu, u utorak, 10. februara sa početkom u 19,00 sati u Galeriji Centra za kulturu grada Mostara odigraćemo 53. reprizu predstave
“MASLINOVA GRANA” u režiji Amre Prutina. U predstavi igraju: Anela Bašić, Taida Heljić, Amila Zulović, Sanita Bašić, Merjema Macić, Maja Fišić, Dejla Kulak, Azra Drljević, Asja Balavac, Selma Husnić, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Midhad Mašić i Faris Smajkić, a rikvand oslikali: Midhad Mašić i Alem Neziri.

U petak, 13. februara u Hotel „Evropi“ u Brčko distriktu BiH u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava RS iz Bijeljine, a u okviru projekta „OBRAZOVANJE ZA MIR“ za regije Podrinje, Krajina i Hercegovina biće održana radionica „TEATAR U OBRAZOVANJU ZA MIR“. Između ostalih obrađivaće se teme memorijali, ljudska prava, stereotipi i predrasude, diskriminacija,konflikti/nenasilna komunikacija….Radionica je namjenjena srednjoškolcima i njihovim profesorima. Voditelj radionice je Sead Đulić.

Početkom mjeseca počeo je rad na novom projektu. Radi se o tekstu Davida Harrowera „Crni kos“. Komad “Crni kos” škotskoga dramatičara Davida Harrowera komad je o razornoj, otrovnoj ljubavi, Ljubavi nemogućoj, zabranjenoj i prokletoj. Ljubav izvan zakona u kojoj su zarobljeni zreo muškarac i neiskusna tinejdžerica. Nakon uzbudljive intimne veze, ljubavnik se sa svojom nekadašnjom ljubavi, sada odraslom ženom, susreće petnaest godina nakon rastanka. Iznimna vrlina ove nesvakidašnje drame , uz izvanredne, kontroverzne portrete junaka, jest uzbudljivi Harrowerov jezik. Premijera se očekuje u okviru obilježavanja rođendana eMTeeM – a 1974.

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 11:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija