Da li slučajnost, ali je realnost!

tačno.net
Autor 7.11.2013. u 08:43

Da li slučajnost, ali je realnost!

Istoriju pišu savremenici i živi sudionici događaja, za sadašnje i buduće generacije, kako bi je dobro naučile, bez ponavljanja. Međutim, kako stara latinska izreka kaže „o mrtvima samo dobro“, rekao bih ako su zaslužili, ali to ovi sa fotografije sigurno nisu, zato ih predstavimo realno i istinito.Neka uđu u istoriju, jedan kao Vožd a drugi kao Poglavnik, a zasluga im je kao  stvoritelja  i idejnih tvoraca agresorskoga scenarija razbijanja nam zajedničke domovine, metodama ratovanja, ubijanja i progona. Ovi su nam krojili sudbinu u prošlosti, za crnu nam budućnost, u ambijentu Karađorđeva. Jedan od njih tzv. „veliki Sloba„ u ime svoga „nebeskoga naroda„  kreće sa Gazimehstana, uoči 90-tih godina, sa svojom „balvan revolucijom„. I ovih dana su mu recidivi očiti sa Kosova i Kosovske Mitrovice, gdje je udario „Srbin na Srbina„ jer se eto prema njegovoj doktrini, ekstremni srpski elementi nisu još uvijek spustili na zemlju iz lažnih nebeskih visina i nisu se mogli pomiriti sa činjenicom da i drugi narodi pored njih trebaju i mogu normalno da žive u novonastaloj Kosovskoj Republici, sa većinskim albanskim stanovništvom. Rezultati su to sumanute ideologije, nametnutih zabluda i virtualnih vrijednosti jednoga naroda, koji je imao takvoga Vožda, kojemu i dragi Bog nije omogućio dalje od Haga da širi svoju „pronebesku„ propagandu, zato je i završio, ali ne i onako kako je to trebao i zaslužio da okonča svoj krvavi i suludi  scenarij.

Drugi tvorac istoga scenarija, Poglavnik i utemeljitelj  „lijepe njihove„ okončao je svoj  maštovito luđački idejni projekat, nešto prije vremena  kako ga ne bi sustigla sudbina Haške pravde ili primjerena kazna Boga stvoritelja.

Zajednička im je odrednica, da su i Vožd i Poglavnik, agresori na moju državu Bosnu i Hercegovinu, te ih kao takve i posmatramo i tretiramo, bez obzira na njihove „zasluge„  u stvaranju i „lijepe njihove„ i neostvarene „velike Srbije„.

 

Haški psihijatar i njegov pajdaš tvorac virtualnoga entiteta Herceg Bosne, kao i njihovi mirnodopski ili postdejtonski realizatori recidiva, njihove sveukupne sulude ideologije i čuvari svega ovoga što su stekli oružanom silom, genocidom i progonima, Radovan i Boban, realizatori su i neposredni izvršioci svih zacrtanih radnji scenarija svoga Vožda i svoga Poglavnika. U njihovo vrijeme i pod njihovom „krvavom„ dirigentskom palicoma na našim prostorima su se dešavale najteže i najgore izvršne radnje razaranja, ubijanja, progona i do samoga genocida iz dijelova zacrtanih scenarija svojih ideologa, Vožda i Poglavnika.

I danas, dok Radovan, kao psihijatar traži terapiju u Hagu, svojoj sumanutoj boljci kojoj nema lijeka, Boban je opet po nekoj Božijoj zapovjedi izbjegao istu doktorovu sudbinu, već je vjerovati zakonima ljudskim i prirodnim završio negdje u kazanima pakla, kao uostalom i njegov Poglavnik.

Nedavna prošlost koja je iza nas ostavila nam je recidive za sadašnjost sa njenim ovdašnjim tajkunima, kriminalcima i novopečenim bogatašima, koji sa Miloradom i Draganom posjeduju vile i imovinu po Beogradu i Banja Luci, po Zagrebu i Beogradu, sa novoizgrađenim  haciendama, čije prilaze i običnoga građanina  zorno prati nadzor  i njihove policije. Uspjeli su  „jamiti„ od naroda i radnika, što su mogli i htjeli, pjevač i guslar Milorad iz Banje Luke i njegov mentor i dirigent „dodikove doktrine„ Dragan iz Mostara, čimbenik, bojovnik i graditelj „siromašne„ haciende na Balinovcu, u mostarskim Barama, nekada omiljenom izletištu Mostaraca, a danas mu ne mogu ni prići od  „lične policije„ ovoga tajkuna. Dok se Milorad naslađuje sa svojim dobrim i prijateljskim odnosima sa Izraelcima, ignorišući slobodu Palestinaca, našem običnom građaninu i nije dobro poznato da isti na Dedinju u Beogradu istoj ambasadi izdaje pod kiriju svoju vilu, kako to Beogradska štampa objavljuje za nekih 5.000 dolara po mjesecu. Ovaj lucidni konvertit i razbijač i domovine nam i našega zajedništva, sasvim je pokazao svoju neupitnu tamnu dvoličnost i u Hagu, kao svjedok dok je veličao svoga psihijatra i dok je morao sebi  pripisati sve bljuvotine, sa kojima je ranije čašćavao tog istoga svoga Radovana.  Zato, zašto i konačno ne reći „Bobu da je bob, a popu da je pop„ jer dokle i kako dozvoliti izgladnjelom i ogoljelom narodu da iz blata izvlači korice hljeba.

Ovaj dvojac pajdaša ili drznici i dalje nastoje na osnovu DNK analize njihovih stranaka HDZ-a i SNSD –a dokazati njihov materinski ekskluzitet, tražeći čistokrvnog Srbina i Hrvata da ih samo  oni mogu da biraju i predstavljaju i u budućem Predsjedništvu naše države. Zato su im i svi napori i težnje usmjerene na ustroju Ustava i izbornoga zakona, kako bi i to ostvarili, te totalno razvlastili i rastočili našu  zajedničku domovinu, sa zajedničkim suživotom svih njihovih građana i naroda.

Da ironija realnosti naših zbivanja bude još i crnja i komična do krajnjih granica, u zagrljaj im priskače i treći pajdaš koji je u „borbi za čovjeka„ uz prijedlog i četvrtoga člana Predsjedništva, kako bi cirkus bio kompletniji i sa određenim brojem klovnova u daljoj cirkuskoj predstavi. Ništa neobično, jer bi bilo smješno i žalosno kada bi se u ovome trenutku našli mudri i pametni „ćutolozi„ pa da konačno predlože ukidanje tročlanoga Predsjedništva, sa samo jednim rotirajućim Predsjednikom u određenom mandatnom periodu. Da li će doći takvo vrijeme pametnih riješenja, nadati se, dok Balkan postane sastavni dio Evrope i kada se naši „umnici i pametnjakovići„ i naši „nacionalisti„  budu dovoljno educirali na evropskoj demokratiji i socijalnoj pravdi.

O mrtvima nemojmo više mnogo razmišljati i govoriti, o psihičkim slučajevima neka se i dalje brine Hag i njihova medicinska dostignuća, ali ovim živim gladijatorima i cirkusantima, krajnje je vrijeme reći dosta i u nastupajućoj 2014. godini ih definitivno otpremiti na nacionalističko groblje, sa pokojim narcisom, koji bi i nas žive podsjećao na narcisoidne elemente koji su nas godinama gušili svojim neugodnim mirisima. Samo na taj način možemo izvršiti kontaminaciju naše države, koja ozbiljno stremi ka Evropojskoj uniji.

 

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el.

Mostar, novembar 2013 god.

 

tačno.net
Autor 7.11.2013. u 08:43