Dani inžinjera u Mostaru

tačno.net
Autor 11.4.2014. u 07:29

Dani inžinjera u Mostaru

EBEC Mostar – Dani inženjera je projekat koji drugu godinu zaredom organizuje Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar. Projekat je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila. Prvog dana održat će se sajam poslova u kampusu univerziteta, a drugog dana lokalno takmičenje za mlade inženjere u Tehnološkom parku INTERA.

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizuje BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog. Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema). Prijave za takmičenje su zatvorene, a mogli su se prijaviti svi studenti tehničkih fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“. Pobjednici obe kategorije dobit će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Nišu.

U okviru sajma poslova, održat će se mnoge prezentacije i treninzi koji će studentima biti od velike koristi prilikom budućeg zaposlenja poput Project management-a koju će održati predavači USAID-a. Ove godine održat će se i zanimljiva radionica „Bosforski most“ od strane predavača iz kompanije Ernst&Young. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je kompanija Authority Partners Inc. Više informacija možete dobiti na: http://ebec.bestmostar.org/

Bitno je napomenuti da ovaj projekat ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ kao i podrške samog Univerziteta. Iako je takmičenje organizovano samo za studente tehničkih fakulteta ovog univerziteta, sajam poslova mogu posjetiti svi studenti neovisno kojem fakultetu ili univerzitetu pripadaju.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

tačno.net
Autor 11.4.2014. u 07:29