Demagoške floskule, za mace?

Milan Jovičić
Autor/ica 10.4.2019. u 16:01

Demagoške floskule, za mace?

Piše, Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija!

U ovo današnje, kokuzno vrijeme, poslije pretrpljenih svih događanja, u prethodnom vremenu, dvostruke agresije, na naš grad Mostar i njegove građane, teško je Mostarcima prodavati „muda za bubrege„?

Postali smo osjetljivi i preosjetljivi, na sve domaće i međunarodne , demagoške farse i ublehe, tako da niti međunarodni privredni sajam, za nas ne znači i ne donosi, neku posebnu radost ili ushićenje.

Posebno, kada, ugledamo na televizijskim ekranima ili pročitamo u dnevnoj štampi, mnoge aktere, ove tzv. manifestacije, od glavnog organizatora, čelnika HDZ-a, orguljaša Dragana Čovića i njegovu prisutnu HDZ svitu, sa svim njihovim podanicima i ulizicama, od guslara Milorada Dodika i najvećeg negatora, naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, te njegovog mentora iz Srbije, ulizanog i demagoškog oratora, sa licemjernim osmjehom, Aleksandra Vučića, već doživljenog „Vučka” koji ne mijenja ni svoju ćud?

Evo im se pridružio i naš „Šćepo” odnosno Fahrudin Radončić, primoran i bez upita, građanima ove nam jedine domovine, pravdati i svoj dolazak na ovu manifestaciju?

Da, druže „ Šćepo „ odnosno, gospodine Fahrudine Radončiću, nama Mostarcima, je suvišno svako tvoje obrazloženje ili pravdanje, jer tvoj dolazak na HDZ-ovo sijelo, očito je da te članovi stranačkog SBB-a i nisu dovoljno upoznali, o cjelovitom jadu i bijedi, uzurpaciji i progonima, u prvome redu tvojih, čestitih Bošnjaka, grada Mostara.

Nisi upoznat, kako se može tumačiti, niti o nedjelima tvoga prvoga domaćina i čelnika ove HDZ-ove, nacionalističke stranke, koji su upravo, u doba agresije i činili zla po Mostaru, a u postdejtonskom periodu, do današnjih dana, veličali svoju famoznu genocidnu tvorevinu, Herceg Bosnu?

Nisi li stigao, “hadžija” u svome pisanom mediju, danas, bez cenzure pročitati i kolumnu, SAJAM TAŠTINE, svoga „crvenkastoga” i dobro plaćenog novinara, Bakira Hadžiomerovića, koji piše između ostaloga;

„Jučer je u Mostaru otvoren 22, međunarodni sajam gospodarstva. PRIVATNO SIJELO NEKOLICINE HDZ-OVIH MOĆNIKA, prvenstveno je politički, pa tek onda privredni događaj. Čović, naime, preko Sajma bilda vlastitu političku snagu, uz već tradicionalnu asistenciju Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Njih dvojica redovne su sajamske mušterije. Za razliku od,naprimjer, SDA”

U ovom vremenu, nekih čestih transformacija, kako se lako i tvoja stranka SBB, stranka za bolju budućnost, istinski i trebala transformirati u stranku SJD, „Stranku jebene današnjice” jer vam je budućnost, na temeljima RS-a i HB, odnosno genocidnim tvorevinama, Dragana Čovića i Milorada Dodika?

Sve mi djeluje, prateći Fahrudine, tvoje stavove i ponašanja, da si u Bošnjaka, zadužen za podmetanje klipova, svome sopstvenom rodu, što je veoma žalosno i za nas, časne Bosanske Srbe, koji istinski, volimo i za nju se borimo, jednu i jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu?

Ne bih te, lično, nigdje svrstavao, jer je to već idealno u svojoj „Tvrđavi” već opisao takve likove, naš poznati književnik, Meša Selimović:

O budućnosti našoj, neka nam misle, naši mladi, umni i školovani kadrovi, koji masovno odlaze u civilizovane zemlje Evrope, dok nam, takvi ublehaši i demagozi, negatori naših Bosansko Hercegovačkih vrijednosti i dušmani po mnogim osnovama, poput Milorada Dodika, Dragana Čovića i inih njihovih istomišljenika, sjede u vlasti, kao tobožnji naši predstavnici.

Pitamo se, da li zaista, takvi guslari, orguljaši i svirači, od Milorada Dodika, Dragana Čovića, Aleksandra Vučić i inih domaćih i stranih gostiju, učesnika i ove manifestacije, zaslužuju i našu posjetu ili prisustvo, ovoj lažnoj , isceniranoj manifestaciji, prije svega radi pokrića i zaborava, svih groznih događaja u ovome gradu?

Ovom prilikom, ljudska mi je dužnost, radi naše šire javnosti, posebno istaći i drugi dio sudjelovanja nekih od ovih učesnika, na čelu sa svim „dodikovcima” i vjerskim srpskim vjerodostojnicima u činu obilaska i gradilišta Crkve Sv. Trojice u Mostaru.

Ništa neobično, da se i ova manifestacija, nije pretvorila u politikantsku tiradu, njihovog guslara iz Laktaša, Milorada Dodika, koji je , eto opet, nama Mostarcima, lansirao neke totalne laži i izmišljotine, na račun naših vrlih komšija Bošnjaka i njihovog rukovodstva, sa Bakirom na čelu.

Valjda je, govoreći o nekim spiskovima vojno sposobnih Bošnjaka i silnoj municiji, koja se proizvodi kod nas, htio sve nas zaplašiti, ne znajući da u ovome gradu žive i djeluju i čestiti BH- Srbi, koji se ne daju uplašiti, koji se i u vrijeme „ljute agresije „njihovih sunarodnjaka, sa Podveležja i Čobanovog polja, nisu plašili njihovih silnih granata, koje su nam upućivali.

Milan Jovičić
Autor/ica 10.4.2019. u 16:01