Dokle, kafanska cirkusijada u vlasti

Dokle, kafanska cirkusijada u vlasti

Kanite se Mostara i lukave-lucidne politike Dragana Čovića. Šta to vi partneri trebate dogovarati i riješiti  u Mostaru. Toga smo se već mnogo nagledali i naslušali. Dosta nam je kafanskih priča, sjedeljki i „krkanluka„ po destinacijama i privatnim ugostiteljskim objektima.

Poštovani partneri, posebn0o vi iz Saveza za promjene, ne dozvolite da vas obmanjuju i vodaju samo, kao ovce u torovima, kada je taj isti slijepi „Vođa„ iz mostarskih Bara, već imao susret i razgovore u Mostaru, kao i dogovore, sa vašim „slijepcem„ i guslarom iz Srpske, Miloradom Dodikom.

Da li ćete vi riješiti status Mostara i njegovih Srba? Nemojte biti naivni, kao što je to vaš lider Mladen Ivanić, koji organizuje sastanke takvih Srba u Istočnom Sarajevu, kada su u Mostaru i Dodik i crkveni vjerodostojnici, već poodavno ustrojili „dodikovce„ kao koalicione partnere sa nacionalistima i agresorima, kao istomišljenicima iz stranke HDZ-a.

Zato i ovi naivni, mostarski Srbi, istina „dodikovci„ očekuju, kako to vele u javnim istupima, da se dva nepomirljiva tabora u Republici Srpskoj izmire, tj. Savez za promjene i SNSD, te bi se povoljno u Mostaru riješio i njihov status.

covic

Ovim naivcima, pored Dodikovog stada, je ludom radovanje, te ne dozvolite da vas vuče za nos i Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, jer pored Dragana, koji svira svoje orgulje, svaki od njih ima i svoje frule. Budite uvjereni, da su vam bolje i frule od gusala vašeg „slijepog vođe„, velikosrpskog nacionaliste i viđenog rasturača zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.

Kako to reče, poznati književnik, veliki Dostojevski; „Sve će proći… samo će istina ostati„.

Svi vi u vlasti, ukoliko imate još i malo pameti, dostojanstva i ljudskoga morala, konačno se vratite ispod svodova Parlamenta i državnih institucija i tamo tražite rješenje svih naših potrebnih zakona i pravila, bilo da su Ustavne izmjene, Izborni zakon, status države i grada Mostara i sve drugo što nam je potrebno.

Savezu za promjene i njihovim čelnicima, sa vođom Mladenom Ivanićem, iskreno i sugestivno savjetujem, da se kane Mostara i mostarskih Srba, koji su inače samovoljno i luđački navukli tu košulju, po ideološkom receptu i vašeg Predsjednika, Milorada Dodika, što je svakako i nemoralno i neprihvatljivo, za naše normalne Srbe, koji žive u Federaciji i gradu Mostaru i koji vole i poštuju jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Budite razumni i svjesni činjenice, da vas „lukavi i čistokrvni„ latin Dragan Čović, navlači na tanak led, htio bi da eksluzivno odlučuje o cjelovitom statusu svojih „ugroženih„ Hrvata, ali bi se neposredno umiješao i u status Srba u Mostaru i konačno bi se postavio i kao njihov zaštitnik u institucijama vlasti, za odlučivanje, iako su već tamo neki Srbi iz Saveza za promjene.

Šta vam to dođe, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik, čuva li vas kao čuvare njegovog stada, da li vas ignoriše kao Srbe  “izdajnike” u vlasti ili vas tretira kao neke „rezervne„ Srbe, kao što to čini Vladika Grigorije, sa nama Srbima u Mostaru i Federaciji, jer nismo „dodikovci„.

 dodikbakir covic

Poštovani moji sunarodnjaci, Ivaniću, Govedarica, Borenoviću i ini u vlasti, poodavno ste vi pogazili srpsku svetinju sa „4 S“ ne mareći za slogom i jedinstvom svoga naroda, slično nešto, kao što to čini i Bakir i Fahro, u razbijanju toga jedinstva u Bošnjaka, ili je ponajbolje totalno eleminisati svoje sunarodnjake iz Bosne, Hrvate „nečiste krvi„ kao što to čini njihova perjanica Dragan Čović i njegovi sljedbenici iz HDZ-a.

Prije nego napustite vlast, gdje su vas svojom greškom građani doveli, napustite i sve kafane i cirkusijade, vaših kolektivnih putovanja, trošenja silnoga novca, u našoj neimaštini, zadržite se samo pod svodovima Parlamentarne zgrade u glavnome gradu Sarajevu, naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Svima nama, biće prijatnije, ugodnije i razumljivije, kako bi saznali i pravu istinu, naime, šta to želite da kažete. Sretno.