Dramski studio mladih HNK Mostar

tačno.net
Autor 8.3.2017. u 14:59

Dramski studio mladih HNK Mostar

HNK Mostar pokrenuo je projekt Dramskog studija mladih odnosno besplatni edukacijski program koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen srednjoškolcima, studentima i mladima do 26 godina.

Pozivamo sve zainteresirane učenike, studente i mlade na audiciju za Dramski studio koja će se održati u ponedjeljak 13. ožujka 2017. godine s početkom u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, Kneza Domagoja b.b. Kandidati za audiciju trebaju pripremiti jednu pjesmu i jedan monolog.

Rad u okviru Dramskog studija odvijat će se u grupama koje se formiraju po generacijskoj bliskosti, s mogućim i kazališno opravdanim izuzecima. U okviru dramskog studija u pravilu će djelovati:

  • mlađa grupa (od 15 do 18 godina)
  • starija grupa (od 18 do 26 godina)

Ako broj polaznika prelazi okvire u kojima je moguće postići dobre uvjete rada unutar jedne generacijske grupe formirat će se više grupa. Za polaznike mlađe grupe bit će organiziran jedan termin tjedno u trajanju od minimalno 90 minuta, a starijoj grupi također jedan termin tjedno, ali u trajanju od minimalno 120 minuta. Po potrebi bit će zakazani i dodatni termini, sukladno primarnom rasporedu proba i predstava HNK Mostar.

Dodatne informacije dostupne su putem internet poveznice www.hnkmostar.ba/dramski-studio-mladih.

Sugestije za uspješnu pripremu audicije:

Moći igrati stanje, odnos i situaciju. Moći mijenjati intenzitet govora, pokreta, geste i načine njegove izmjene. Imati intenzivno emocionalno doživljavanje pri interpretaciji. Kvalitetne osobine glasa i govora. Sudjelovanje cijelom osobnošću u interpretaciji. Dobra motorika i fizička spretnost. Ponašanje je spontano, držanje opušteno, a govor je tečan i logičan, prožet osjećajima i osobnim odnosom. Smisao za humor, improvizaciju i zajedničku, partnersku igru, osjećaj za mjeru…

tačno.net
Autor 8.3.2017. u 14:59