DUHOVI OVOZEMALJSKI!

Milan Jovičić
Autor 29.3.2017. u 21:04

DUHOVI OVOZEMALJSKI!

Kada se udruže planinski bosanski, srpski vuk, guslar Mića i hercegovačka latinska lukava lisica, Dragan iz mostarskih Bara, pod okriljem svojih bivših mentora i učitelja, Mate i Radovana, morale su se izroditi i divlje životinje, svaki im se trag zanio. Rasturili bi i šume i livade, svaki životinjski osinjak bila bi im domaća jazbina, a od prave domovine Bosne i Hercegovine, koju bi razorili iznutra, poput najljućih mravojeda, u interesu sospstvene genocidne tvorevine Republike Srpske i Herceg Bosne, temeljenih na kostima i žrtvama nekadašnjih dobrih komšija, počinjenih od bojovnika, svoga Poglavnika i Vožda.

dodik covic

Nekada pritajene, velikosrpske  i velikohrvatske krtice, nisu mogli rovariti u sistemu koji im to nije dozvoljavao, ali su se tako silno nažestile i napile otrovne i nasilničke krvi, sa kojom su demonstrirali jad i bijedu, svu mržnju i agresorsko djelovanje, prema nedužnom stanovništvu i građanima, ove nam nekada lijepe zajedničke domovine, Bosne i Hercegovine.

Kao recidivi, zloglasne i agresorske ideologije, ostrašćene u zabludama i nebulozama, njihovih stvoritelja i akademika, danas su se u kontinuitetu svoga djelovanja, u kontinuitetu, našli guslar Mića i orguljaš Dragan, sa istim nakanama mržnje i nacionalističko- neofašističkog djelovanja, u svim porama društvenog života. Našli su i zajednički jezik, bilo „šagoljicu„ ili „gatalicu„, dobro se razumiju i redovno se međusobno tapšu po ramenima, kako bi međusobno i produbili tu svoju susretljivost sa  zlim i nakaradnim nakanama..

Nažalost, da naš Bakir, nije na vrijeme uočio bitisanje takvih elemenata u svome okruženju, uvučenu u njedra lukavu lisicu i opasnoga vuka, kako u zajedničkom Predsjedništvu sa Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, tako isto u koalicionoj saradnji na svim nivoima struktura vlasti.

Našu javnost i stanovništvo, svakodnevno nas truju i „bombarduju„ putem raznih medija, bilo pisanih, elektronskih ili televizijskih, sa lažnim informacijama i lucidnim demagoškim tiradama, zajedničkim informativnim emisijama i intevjuima, razno – raznih nekompetentnih i nedoraslih politikantskih učesnika, pitajući se dokle to tako i da li im neko i može stati u kraj. Dajući na taj način, nezasluženi publicitet, ovim našim „čistokrvnim„ diskriminatorskim elementima i rasturačima i ovo malo državice, što nam je ostala, dosipaju ulje na vatru i još više potpiruju, njihovo neprimjerno djelovanje. Svakako, da ih je nužno i žive sahraniti, prije vremena, ne čekajući i bilo koje izbore, jer nas dokazano vode u propast, a dokle i kako, to više niti dragi nam Bog/ Allah, nisu upućeni u isto.

karadzic mladic

Lijepi Mića i njegov guslarski orkestar, nastavlja svoju simfoniju sa orkestrom orguljaša, Dragana Čovića, na iste teme i sa istim postupcima, u interesu svojih, zaluđelih velikosrpskih i velikohrvatskih, ali „čistokrvnih„ stada, vjerujući u sumanuta ostvarenja svojih genocidnih tvorevina, do nekog mjeseca limburga ili do svakog 09. januara ili 10. aprila, kada će slaviti i dvije prijateljske, utemeljene ustaško-četničke tvorevine, Herceg Bosnu i Republiku Srpsku, da li sa prohujalim čimbenicima i udruženom zločinačkom poduhvatu.

praljak haag

Dokle li i kako li, pitanje je dana ???

Milan Jovičić
Autor 29.3.2017. u 21:04