EBEC Mostar – European BEST Engineering Comepetition ”Design your future today!”

tačno.net
Autor 11.4.2016. u 14:57

EBEC Mostar – European BEST Engineering Comepetition ”Design your future today!”

Ove godine, 21. Aprila na Građevinskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić, četvrti put bit će održan EBEC Mostar – inženjersko takmičenje, u organizaciji BEST Mostar. Mladim inženjerima omogućena je prilika da pokažu svoje znanje i vještine u okviru takmičarskog dijela te da stečeno znanje pokažu praktično.

Najbolje ekipe se kvalifikuju za učešće na Regionalnom inženjerskom takmičenju – EBEC Balkan, koje će se održati u Podgorici, odakle se pobjednici šalju na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition) u Beogradu.

Ovo takmičenje je odlična prilika za studente, da kroz timski rad primijene teorijsko znanje na rješavanje konkretnog problema, i to u dvije kategorije –Team design i Case study.

TEAM DESIGN – pred studente se stavlja zadatak da pomoću datih materijala, koristeći prethodno znanje i svoju kreativnost naprave spravu koja će izvršavati određen zadatak.

CASE STUDY predstavlja teoretsko rješenje imaginarnog ili stvarnog problema – problema nekog grada, problem neke kompanije.

BEST Mostar je organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Prijave su otvorene od 10 do 15. Aprila, a za više informacija o takmičenju i načinu prijavljivanja posjetite nasu facebook stranicu:  https://www.facebook.com/OBG.Mostar/?fref=ts .

Tagovi:
tačno.net
Autor 11.4.2016. u 14:57